Ελλάδα » Μάξιμος: Δεν κόβει εισιτήρια το “έργο” της κυβέρνησης…

Μάξιμος: Δεν κόβει εισιτήρια το “έργο” της κυβέρνησης…

Μάξιμος: Δεν κόβει εισιτήρια το “έργο” της κυβέρνησης…

«Το έργο που ανεβάζει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση έχει τίτλο “η καθαρή έξοδος”. Μόνο που δεν πουλάει, δεν κόβει εισιτήρια!». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην Κατερίνη, σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας. Ο Θεσσαλός πολιτικός συμμετείχε σε κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, αποτελούμενο από τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος κ. Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή τομεάρχη υγείας κ. Ιάσωνα Φωτήλα, που περιόδευσε την Πιερία και είχε επισκέψεις σε επιχειρηματικές μονάδες που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και στο συνεταιρισμό αγροτών της Βροντούς.

ΜΑΞΙΜΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναρωτήθηκε «για ποια “έξοδο” μιλάμε με επιτόκια που είναι σχεδόν στο 4,5% όταν αντίστοιχα στην Πορτογαλία είναι μόλις πάνω από το 1,5%; Αυτή ήταν η αντίδραση των αγορών στις προαναγγελίες Τσίπρα για παροχές. Και πόσο “καθαρή” είναι όταν με το οιωνεί 4ο μνημόνιο η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει τη μείωση των συντάξεων από το ’19 και την περικοπή του αφορολόγητου από το ’20; Μας λέει ότι διαπραγματεύεται την αναβολή εφαρμογής της μείωσης των συντάξεων. Μακάρι να το καταφέρει, αλλά μονή της ψήφισε την περικοπή, που ήταν αχρείαστη μέχρι το Γενάρη του ’15.»

ΜΑΞΙΜΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ 3

ΜΑΞΙΜΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ 7

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «οι πολίτες είναι καχύποπτοι και κρατούν μικρό καλάθι απέναντι στο πανέρι με τις παροχές Τσίπρα με τις οποίες προσέρχεται στη φετινή ΔΕΘ. Άλλωστε, δεν ξεχνούμε ότι από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε το λεγόμενο “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και αντ’ αυτού έφερε το 3ο μνημόνιο. Από το ίδιο βήμα εξήγγειλε το “παράλληλο πρόγραμμα” και αντ’ αυτού δέσμευσε τη χώρα με το 4ο μνημόνιο».

ΜΑΞΙΜΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ 8

ΜΑΞΙΜΟΣ -ΚΑΤΕΡΙΝΗ 6

Άσκησε δριμεία κριτική για την υπερφορολόγηση των πολιτών. Όπως χαρακτηριστικά είπε κατά τις επαφές μας εισπράξαμε την κραυγή αγωνίας για τη διάλυση της μεσαίας τάξης, που όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος ήταν συνειδητή επιλογή της υπερφορολόγησής της για να κάνουν πράξη την ισοπέδωση προς τα κάτω, την ισότητα στην εξαθλίωση, σε μια Ελλάδα των επιδομάτων και των κουπονιών. Δεν μπορεί αυτό να είναι το όραμα μας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Το δικό μας τρίπτυχο είναι “λιγότεροι φόροι, λιγότερες εισφορές, λιγότερη γραφειοκρατία”. Αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημα του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι «οδεύουμε σε εκλογές ακραίας πόλωσης και λάσπης στον ανεμιστήρα! Έχουμε απέναντι μας μια κυβέρνηση που για να αποπροσανατολίσει από την αποτυχία της σε όλους τους τομείς θα επιχειρήσει να διχάσει τους Έλληνες. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι ενώ καταφέρονται κατά της μεταπολίτευσης για τις παθογένειές της, ερίζουν με το ΠΑΣΟΚ για την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου η λεγόμενη “κοινωνική πολιτική με δανεικά” και ο λαϊκισμός που εισήγαγε στην πολιτική ζωή ευθύνονται, κατά βάση, για την πορεία της χώρας!»

Άσκησε σκληρή κριτική για τις ιδεοληψίες της αριστεράς που υπαγορεύουν την πολιτική της στην παιδεία και τη δημόσια τάξη, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα και τις ημέρες της στον πρωτογενή τομέα. Τέλος κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «εδώ από τη Μακεδονία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που κάθε πέτρα της μαρτυρά την ελληνικότητά της, θέλω να υπενθυμίσω τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει, ούτε σε αυτή τη Βουλή ούτε στην επόμενη ως κυβέρνηση, την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών που για πρώτη φορά αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα!».

Το κλιμάκιο της ΝΔ προλόγισαν ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο προεδρος της ΝΟΔΕ κ. Γιάννης Κουρινιώτης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Μίνα Στρίμπα, στελέχη της παράταξης και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης: