Ελλάδα » Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε χριστιανική αδελφότητα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε χριστιανική αδελφότητα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε χριστιανική αδελφότητα

Xριστιανικά σωματεία και αδελφότητες βρέθηκαν, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν προληπτικά ομάδες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν επεισόδια στη διάρκεια της σημερινής απογευματινής συγκέντρωσης για το Μακεδονικό.

Εγιναν έλεγχοι ακόμη και σε ενοριακό κέντρο εκκλησίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε προπαγανδιστικό υλικό κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επισήμως οι Αρχές διέψευδαν ότι έγιναν και έφοδοι σε σπίτια γνωστών ακροδεξιών και άλλων του χώρου των «μακεδονομάχων», το σίγουρο πάντως είναι ότι συνεχίστηκαν μεθοδικά οι στοχευμένες προσαγωγές.

Είναι φανερό ότι, μετά την κινητοποίηση των Αρχών, οι ακροδεξιές ομάδες τηρούν σιγήν ασυρμάτου, οπότε η αποτελεσματικότητα των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα θα αποδειχθεί -ή όχι- σήμερα.

Ετσι, όλη τη δραστηριότητα έχουν αναλάβει χριστιανικά σωματεία της πόλης. Μπορεί επισήμως η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να μην έχει βγάλει ανακοινώσεις ή κάλεσμα, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει οργανώσεις περί την εκκλησία να έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η δράση των Αρχών σε αυτήν τη κατεύθυνση και το πλήθος των δεδομένων -κυρίως δε των φημών- οδήγησαν σε πολλές λανθασμένες πληροφορίες, όπως αυτή που ήθελε να έχει πραγματοποιηθεί αστυνομική έφοδος σε ακροδεξιό στέκι που θα οργάνωνε επεισόδια.

Το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διέψευσε τη σχετική είδηση, ωστόσο κάποιοι επέμεναν.

Τελικά, αποδείχθηκε, κι αυτό έφτανε για να είναι είδηση, ότι η Κρατική Ασφάλεια -ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της- έκανε έλεγχο στα γραφεία μιας από τις μεγαλύτερες χριστιανικές αδελφότητες της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και φυσικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού και τη λεζάντα «ανεπιθύμητος».

Οπως φάνηκε, όμως, οι Αρχές δεν είχαν στραμμένη την προσοχή τους μόνο στους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές και τα χριστιανικά σωματεία, αλλά και προς τον χώρο των αντιεξουσιαστών.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην εθνική οδό, λίγο έξω από την Αθήνα, διότι σε έλεγχο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν βαριοπούλες, ασύρματοι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες με φίλτρο και προστατευτικά σώματος.

Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει προληπτικές προσαγωγές αντιεξουσιαστών και στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τον όγκο των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», είπε ότι θα είναι στα «περσινά επίπεδα περίπου, με μια αύξηση της τάξης του 10%», καθώς «το κριτήριο για τον σχεδιασμό των μέτρων είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό».

Στην πόλη βρίσκονται εν ολίγοις 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ (οι 18 της Θεσσαλονίκης), που συνδράμουν την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, η οποία αριθμεί περί τις 4.000 άτομα, χώρια οι Αμερικανοί πράκτορες, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος.

Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, «η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι εμφανής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά ταυτόχρονα και διακριτική».

Με δυο λόγια, το κέντρο της πόλης -και όχι μόνο- φανερά ή κρυφά αστυνομοκρατείται, καθώς δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος για να βλέπει τους αστυνομικούς σε κάθε διασταύρωση από την είσοδο της πόλης ανατολικά μέχρι πέρα από την περιοχή των Δικαστηρίων στα δυτικά.

Στα «επίγεια» μέσα προσθέστε το ελικόπτερο αλλά και τα drones, καθώς σύμφωνα με τον Χρονόπουλο «σε ένα τέτοιο σπουδαίο και σημαντικό γεγονός, όπως η ΔΕΘ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα».

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: