Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA στη Γιορτή Λήξης για την «Κατασκήνωση στην πόλη»

Τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA στη Γιορτή Λήξης για την «Κατασκήνωση στην πόλη»

Τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA στη Γιορτή Λήξης για την «Κατασκήνωση στην πόλη»

Τα παιδιά από τις οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα της πόλης της Λάρισας γιόρτασαν τη Λήξη του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη».

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (10)

Τα παιδιά από τη Συρία και από άλλες εμπόλεμες ζώνες βρέθηκαν στη γιορτή του πρωτότυπου προγράμματος που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων για το καλοκαίρι του 2018 την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018, το απόγευμα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Τα προσφυγόπουλα εντάσσονται σταδιακά στην καθημερινότητα της πόλης στο πλαίσιο του πυλώνα ομαλής ένταξης των προσφύγων του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – Εmergency Support Τo Integration and Accommodation), το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Σε ένα όμορφο απόγευμα, όλα τα παιδιά έγιναν μία πολύχρωμη και χαρούμενη παρέα, η οποία έψαξε να βρει το θησαυρό της πόλης της Λάρισας, λύνοντας γρίφους, παίζοντας παιχνίδια, ανακαλύπτοντας τα χρώματα, τις μουσικές και πολλές εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάσσει το κέντρο της φιλόξενης πόλης της Λάρισας. Με τη νέα σχολική χρονιά, τα παιδιά από τις οικογένειες των προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί σε διαμερίσματα της πόλης θα ενταχθούν σε τάξεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι ενήλικες θα μπορούν να συνεχίσουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (9)

Τα προσφυγόπουλα στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής τους στις πρωτότυπες δράσεις του προγράμματος «Κατασκήνωση στην πόλη» έδωσαν το παρών σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, εικαστικών τεχνών σε εγκαταστάσεις του Δήμου Λαρισαίων, σε επισκέψεις στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, στη Βοτανική Έκθεση στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ συμμετείχαν και στα Παιχνίδια του Κόσμου που διοργανώθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», λειτούργησε ως ένα χαρούμενο καταφύγιο των παιδιών στο ζεστό καλοκαίρι με το πλούσιο πολιτιστικό και παιδαγωγικό του πρόγραμμα, κέρδισε και τη φετινή χρονιά την αγάπη των παιδιών καλλιεργώντας την αξία της φιλίας, του παιχνιδιού, της δημιουργικότητας.

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (8)

Το πρόγραμμα ESTIA έχει ως σκοπό του την προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στο website http://estia.unhcr.gr.

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (7)

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (6)

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (5)

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (4)

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ-ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (3)

Διαβάστε επίσης: