Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δ. Κιλελέρ στην εκδήλωση «Χορός και Συνύπαρξη Λαών»

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δ. Κιλελέρ στην εκδήλωση «Χορός και Συνύπαρξη Λαών»

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δ. Κιλελέρ στην εκδήλωση «Χορός και Συνύπαρξη Λαών»

Την «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ε.Μ.Λ.ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ – Μ.Ε.Σ. ΑΒΕΡΩΦ ‘’Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ’’- Μ.Σ. ΓΛΑΥΚΗΣ – Π.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ – Μ.Ε.Σ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ –  Ε.Σ. ΧΑΛΚΗΣ.  Ήταν μία χορευτική συνάντηση πολιτισμών που έγινε υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ  με συνδιοργανωτές τους Δήμους  ΚΙΛΕΛΕΡ, ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και ΤΕΜΠΩΝ.

Χάλκη 4

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης συναντήθηκαν  χορευτικές ομάδες από την Ιταλία, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία και την Κρήτη. Για επτά μέρες θα φιλοξενήθηκαν 70 χορευτές και μουσικοί, οι οποίοι έδωσαν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στη Γλαύκη και τη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ, στο Πυργετό και το Συκούριο .  Οι πολίτες του Δήμου  Κιλελέρ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών των χωρών που προαναφέρθηκαν,  οι οποίες αποτελέσαν φορείς της ελληνικής, ιταλικής, ισραηλινής και  βουλγαρικής παράδοσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δόθηκε στο κοινό η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Χάλκη 2

Στόχος αυτής της συνάντησης, που πάντρεψε το χορό και το τραγούδι των τεσσάρων αυτών χωρών, ήταν να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας,  προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ  της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και του Ισραήλ. Επιπλέον, σκοπός αυτού του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, ήταν η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού. Ειδικότερα,  μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβλήθηκαν στο κοινό, αναδείχθηκε η πολιτιστική κληρονομιά  και παράλληλα επιτευχθεί η ανάπτυξη του αισθήματος  της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού,  του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας  μεταξύ των διοργανωτών, των πολιτιστικών συλλόγων και των άλλων φορέων.

Χάλκη 1

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «… τα στοιχεία της παράδοσης κάθε λαού αποτελούν ένα «μέτρο ανθρώπινο» το οποίο μας βοηθάει να προσεγγίσουμε τον άνθρωπο, να κατανοήσουμε την ίδια του την ύπαρξη και να αφουγκραστούμε την εξέλιξη των κοινωνιών. Ο Δήμος Κιλελέρ έχοντας ως γνώμονα την αρχή ότι στην παράδοση βρίσκονται τα ερεθίσματα για κάθε σύγχρονη δημιουργία στέκεται πάντοτε αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις, με κάθε κόστος, κάθε θυσία και χωρίς κανένα δισταγμό…».

Διαβάστε επίσης: