Λάρισα » «Το ψέμα θέλει γερή μνήμη και η αλήθεια κότσια…»
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΛ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

«Το ψέμα θέλει γερή μνήμη και η αλήθεια κότσια…»

«Το ψέμα θέλει γερή μνήμη και η αλήθεια κότσια…»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας που αναφέρει:

«Φάσκουν και αντιφάσκουν στην ανακοίνωση τους και αυτοδιαψεύδονται. Στην ουσία αμφισβητούν την αρχή λειτουργίας του πολιτεύματός μας, του Συντάγματος μας και όλων των Συλλογικών οργάνων που υπάρχουν και λειτουργούν στην χώρα, την αρχή της πλειοψηφίας.

Της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις περυσινές εκλογές. Από την αρχή έναρξης λειτουργίας του Συλλόγου προσπαθούν με διάφορους τρόπους να διχάσουν τους εργαζόμενους συναδέλφους και να υποβαθμίσουν το Σύλλογο αφού στις εκλογές επαναλαμβάνουμε, έχασαν. Αντί λοιπόν να εργαστούν για τα όσα με βαρύγδουπες εκφράσεις διατείνονται ότι επιθυμούν, δυστυχώς οι πράξεις τα λόγια και η δράση τους διαψεύδουν.

Χρησιμοποιώντας ακόμη και μεθόδους φασιστικούς , ψεύδη, συκοφαντίες λάσπη και όλα αυτά που τους χαρακτηρίζουν. Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν πρακτικά, κυρίως υπάρχει η διαπίστωση από όλους τους εργαζόμενους ότι άγονται και φέρονται μόνον όταν θίγονται τα προσωπικά τους κομματικά συμφέροντα.

Δεν είναι δυνατόν, εξαιτίας του γεγονότος, ότι η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ενός εκ των τριών μελών, (αν πιστέψουμε ότι είναι τρείς…) να παραβλέπουν και να εθελοτυφλούν στα όσα αναφέρουμε στην καταγγελία μας και τα οποία παραδέχονται πως συζητήσαμε…είναι απορίας άξιον πως αμφισβητούν ακόμη και τις υπογραφές τους σε καταγγελίες που έχουν πρωτοκολληθεί.

Δεν μπορεί έναν χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων τους μέχρι και σήμερα κάτι θα άκουσαν, κάποιον συνάδελφο θα συνάντησαν να τους ενημερώσει σχετικά. Πώς οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας που έχουν κατατεθεί από πολλούς συναδέλφους στο Σύλλογο και τις οποίες έχουν γνώση και οι ίδιοι δεν αποτελούν μείζον ζήτημα ουσίας αλλά και ηθικής υποχρέωσης για να δραστηριοποιηθεί ο Σύλλογος και κυρίως όταν η ίδια η Διευθύντρια υποτιμώντας το Σύλλογο δεν έχει απαντήσει σε κανένα έγγραφο μας?

Έστω και τώρα έχουμε τονίσει επανειλημμένως επιθυμούμε τον διάλογο και τις εξηγήσεις από την πλευρά της. Εγγράφως ή και προφορικώς

Γνωρίζουν οι συνάδελφοι μας στο νοσοκομείο, πως οι ομοϊδεάτες τους που συμμετείχαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο και ορισμένοι εκ των οποίων «τακτοποιήθηκαν» στις θέσεις που επιθυμούσαν, η διορισμένη Διευθύντρια ( 11η στην τελευταία αξιολόγηση του υπηρεσιακού συμβουλίου) δεν αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά τους συναδέλφους μας Νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό που ανήκει στην υπηρεσία της. Τους καλούμε λοιπόν να κοιταχτούν στον καθρέπτη για όσα δήθεν μας καταγγέλλουν μιας και αφορούν τους ίδιους και να απαντήσουν στους συναδέλφους μας για τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Ν. Λ. επί της ουσίας.

Πάθανε αμνησία ή εξαιτίας του αδιαμφισβήτητου γεγονός ότι συμμετέχουν αραιά και που στα δρώμενα του Συλλόγου (και ελέγχονται καταστατικά για αυτό) έχουν έλλειψη συντονισμού με την πραγματικότητα που ζούμε?

Πώς ένα κείμενο-δελτίο τύπου που αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα οι ίδιοι διαφωνούν όχι για την ουσία αλλά για την διατύπωση και την έκφρασή του?

Ας μας πουν επιτέλους την άποψή τους να την μάθουν και οι συνάδελφοί μας!

Για άλλη μια φορά τους ενημερώνουμε πως το καταστατικό του Συλλόγου αναφέρει στο :

Άρθρο 2ο . – Σκοποί του Συλλόγου είναι:

Α) Η διαφύλαξη και προαγωγή των ηθικών , πνευματικών, εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών.

Β) Η ανάπτυξη του μορφωτικού τους επιπέδου και η συνένωση όλων των εργαζομένων με στενούς δεσμούς αλληλεγγύης και συναδελφικότητας. Η ένωση όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων, καθώς και η προσπάθεια εξασφάλισης καλλίτερων συνθηκών εργασίας και ικανοποίησης των διαφόρων αναγκών για την καλλίτερη εκτέλεση της, ανάλογα με την σοβαρότητα τους και πάντοτε με γνώμονα την σωστότερη εξυπηρέτηση των νοσηλευομένων.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε όλο το καταστατικό που διέπει την οργάνωση και λειτουργία του Συλλόγου και διαβάζοντάς το οι τρεις που μπορεί να είναι δύο και στο τέλος να μείνει ένας ή μία μήπως και αντιληφθούν για ποιο λόγο συμμετέχουν στο Σύλλογο. Τους ευχαριστούμε πάντως που μας καταγγέλλουν για την δημοκρατικότητα μας, τους υποσχόμαστε και συνέχεια. Αντίθετα από τις καθεστωτικές τους αντιλήψεις ενημερώνουμε πως όντως δύσκολο πράγμα η Δημοκρατία θέλει προσπάθεια και αγώνα και όχι λούφα και παραλλαγή.

Τα θέματα δεν συζητιούνται μόνο προφορικά στο Συμβούλιο του Συλλόγου σαν σε παρέα σε καφετέρια αλλά λαμβάνονται και αποφάσεις. Αυτοί δηλαδή θέλουν να χαϊδεύουν τα αυτιά κάποιων προς ίδιον όφελος ?

Αύριο Παρασκευή 7-9 ο Σύλλογος συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της ομοσπονδίας μας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στη Θεσσαλονίκη, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων συναδέλφων μας, ας βγούνε έστω και τώρα από την άνεση της καρεκλίτσας τους και ας αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι μπορούν να αγωνιστούν για όλα αυτά που για εμάς είναι τρόπος ζωής! ….κι αν δεν βολεύονται λόγο της ώρας τότε μπορούν το Σάββατο 8 – 9 να διαδηλώσουν στη Συγκέντρωση-Συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και ώρα 6:00μ.μ. πάλι στη Θεσσαλονίκη θα τους κρατήσουμε θέσεις στα λεωφορεία που αναχωρούν στις 14:00 από το Ωδείο Λάρισας!

Οι συνάδελφοι γνωρίζουν και ξέρουν το ποιόν του καθενός μας.

Μείνανε τελικά τρείς και ο κούκος….

Υ.Γ. : οι αφίσες μήπως και δεν αντιληφθήκατε τι αποφάσισε ο Σύλλογος».

ΠΟΕΔΗΝ

Document-page-001

 

Διαβάστε επίσης: