Λάρισα » ΓΝΛ: Αναβάθμιση Ογκολογικής – Λειτουργία Γαστρεντερολογική

ΓΝΛ: Αναβάθμιση Ογκολογικής – Λειτουργία Γαστρεντερολογική

ΓΝΛ: Αναβάθμιση Ογκολογικής – Λειτουργία Γαστρεντερολογική

Η διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας προχωρά στην αναβάθμιση της Ογκολογικής μονάδας η όποια λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε περιορισμένο χώρο στο ΓΝΛ.

Μετά από σύσκεψη των εμπλεκομένων μερών που έγινε χθες υπό τον διοικητή των δύο νοσοκομείων  συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί μια πρόταση η οποία θα αναβαθμίζει την φιλοξενία των ογκολογικών ασθενών, σε κανονικά κρεβάτια στην Ογκολογική Κλινική η οποία αναμένεται να πάρει νέους χώρους. Άρα μιλάμε για αναβάθμιση υπηρεσιών και χώρων κάτι που το είχε ανάγκη.

Σε δεύτερο επίπεδο θα υπάρξει ακόμη μια παρέμβαση. Εκεί που φιλοξενείται η Ογκολογική θα παραμείνουν τα εξωτερικά ιατρεία αλλά θα υπάρξει και κεντρική μονάδα διάλυσης των κυτταροστατικών φαρμάκων (ογκολογικά φάρμακα) η οποία θα γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Με αυτή την διαδικασία θα επιτευχθεί 18% μείωση στο φαρμακευτικό κόστος.

Έναρξη λειτουργίας Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΛ

Με απόφαση του διοικητής μετακινήθηκε διευθυντής ΕΣΥ Γαστρεντερολόγος ο οποίος από τη Δευτέρα υπηρεσία στο ΓΝΛ και μέχρι τα τέλη του έτους υπάρχει η πρόθεση να αναπτυχθεί γαστρεντερολογική δραστηριότητα και να σχεδιαστεί  η δημιουργία της κλινικής στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: