Λάρισα » ΑΔΕΔΥ: «Τα μέτρα συνεχίζονται – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο»
ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΔΕΔΥ: «Τα μέτρα συνεχίζονται – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο»

ΑΔΕΔΥ: «Τα μέτρα συνεχίζονται – Κάλεσμα στο συλλαλητήριο»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, μαζί με τη ΓΣΕΕ, στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ απηύθυναν από τη Λάρισα ο Οργανωτικός Γραμματέας  της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ.  Χρήστος Παπαναστάσης και τα στελέχη του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας.

Το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 6.00 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ από τη Λάρισα τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 2.00 μ.μ. έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι «τυπικά το πρόγραμμα μπορεί να τελείωσε όμως τα μέτρα των μνημονίων συνεχίζονται και θα έχουν ισχύ έως το 2060. Μένουν 42χρόνια σκληρής λιτότητας, όπως και η δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα».

Ο οργανωτικός γραμματέας Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ έκανε ειδική μνεία στην επερχόμενη περικοπή των συντάξεων «παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πάει το συγκεκριμένο μέτρο πιο πίσω» όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη μείωση του αφορολόγητου, στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. «Ενδεικτική είναι και η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ που κατατάσσει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους φόρους» δήλωσε ο κ. Παπαναστάσης και εκτίμησε ότι «έρχεται περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Παπαστόλου επισήμανε τα εξής:

«Τη στιγμή που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου που η συγκυβέρνηση ψήφισε είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.), με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Απέναντι σε αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση με το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνεται, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, με κυρίαρχο αίτημα την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης  και την κατάργηση των μέτρων όλων των μνημονίων.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας\
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους  να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Για το σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2.00 μ.μ. από το Ωδείο Λάρισας».

Διαβάστε επίσης: