Ελλάδα » Ο Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης για τις ευρωεκλογές

Ο Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης για τις ευρωεκλογές

Ο Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης για τις ευρωεκλογές

Κλείδωσε η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου της Βουλής και της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη για το ευρωψηφοδέλτιο, στο χθεσινό τετ α τετ που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Πριν λίγη ώρα, ανώτατες πηγές της Πειραιώς επιβεβαίωσαν ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα ηγηθεί της μάχης της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές.

Η συμφωνία των δύο ανδρών ξεκαθαρίζει το τοπίο για την επόμενη μέρα του Βαγγέλη Μειμαράκη.

Η κάθοδος του στη Β” Αθήνας με σταυρό είχε αποκλειστεί και ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε προτείνει και την Eυρωβουλή πριν από μερικούς μήνες, την οποία δεν απέκλεισε ο κ.Μειμαράκης. Οι όποιες ενστάσεις και άρα η τελική επιλογή του κ. Μεϊμαράκη, μεταξύ Επικρατείας και ευρωψηφοδελτίου, αφορούσαν  το χρόνο των εθνικών εκλογών, αν δηλαδή, θα προηγηθούν των ευρωεκλογών ή όχι. Πλέον, με τις εθνικές εκλογές να πηγαίνουν πίσω και να συμπίπτουν με τις εθνικές, φαίνεται ότι ο δρόμος του κ. Μεϊμαράκη προς την ευρωβουλή είναι ανοικτός.

Στην προ μηνών συνάντηση των δύο ανδρών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει δηλώσει ότι είναι στρατιώτης της Ν.Δ.. Χθες δόθηκαν τα χέρια, βάζοντας τέλος σε οποιαδήποτα άλλα σενάρια και ασάφειες.

Είναι σαφές πως μετά την εκλογή του, ο πολύπειρος πολιτικός θα τεθεί επικεφαλής της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: