Οικονομία » Λάρισα: Οι πρώτες εικόνες από το Open Mall (φωτ.)
ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Λάρισα: Οι πρώτες εικόνες από το Open Mall (φωτ.)

Λάρισα: Οι πρώτες εικόνες από το Open Mall (φωτ.)

Ο Δήμος Λαρισαίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας συνεργάζονται για την δημιουργία Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου (Open Mall) στο κέντρο της πόλης (οδοί Φιλελλήνων, Βενιζέλου, Ανδρούτσου, Λαπιθών, Πόρου, πάροδος Ερμού) με στόχο την αναβάθμιση της ελκυστικότητας της περιοχής παρέμβασης, μέσω υιοθέτησης και χρήσης έξυπνων εφαρμογών και ενεργειών προώθησης και προβολής.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα υλοποιηθούν επενδύσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 € – 1.900.000 € από το Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Οι πρώτες εικόνες από το πρότζεκτ έρχονται στο φως της δημοσιότητας αν και ακόμη δεν μπορούμε να μιλάμε για την τελική μορφή. Στις φωτορεαλιστικές φωτογραφίες ακολουθούν απεικονίζονται οι ενδεχόμενες αλλαγές που θα γίνουν στα καταστήματα, αλλά και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πεζοδρομημένο τμήμα της Βενιζέλου

Βενιζέλου

Οι αλλαγές στη Βενιζέλου

Καταστήματα

 

Αυτές θα είναι οι αλλαγές στα καταστήματα

Open mall

Πως θα είναι το Open Mall

Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου/οριοθέτηση open mall
Βελτίωση μικροκλίματος μέσω παρεμβάσεων σκίασης των πεζοδρομίων στις οδούς Βενιζέλου και Ανδρούτσου και μικρών υδάτινων νησίδων στις συμβολές των πεζοδρόμων, αναβάθμιση – ανάδειξη της παρόδου Ερμού και ένταξής της στον ιστό των πεζοδρόμων.
Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης
Συστήματα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi για τους επισκέπτες)
Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας
Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής/οριοθέτηση open mall (αψίδες-σήμανση)
Περιλαμβάνει ενδεικτικά: ειδικές σημάνσεις με ενιαίες επιγραφές, ανθοστήλες, αλλαγή τεντόπανων, φωτισμός κ.ά.
Προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής που ενδεικτικά αναλόγως και της συμμετοχής περιλαμβάνει:
Συστήματα / πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης, διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής, προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου, δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα κ.λπ. / μέσα κοινωνικής δικτύωσης / διαφημιστικό spot / site

Η κατάθεση του φακέλου θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στα τέλη Οκτωβρίου αν τελικά υπάρξει παράταση της διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης: