Λάρισα » Το Εργαστήρι Ζωής ξεκινά τον Οκτώβριο με νέα τμήματα

Το Εργαστήρι Ζωής ξεκινά τον Οκτώβριο με νέα τμήματα

Το Εργαστήρι Ζωής ξεκινά τον Οκτώβριο με νέα τμήματα

Μετά από τρεις πολύ επιτυχημένες χρονιές το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας ξεκινά τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται και φέτος στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο της Λάρισας στην οδό Μανωλάκη 11 και η συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν. Οι εγγραφές στα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής έχουν ήδη ξεκινήσει και γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας (Μανωλάκη 11, 2ος όροφος).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Εργαστηρίου Ζωής μπορείτε να επιλέξετε τμήματα σε διάφορες ώρες και ημέρες της εβδομάδας από 5 διαφορετικά θεματικά εργαστήρια για παιδιά και νέους και 4 θεματικά εργαστήρια για ενήλικες.

Τα Θεματικά Εργαστήρια είναι τα εξής:

Για παιδιά από 6 έως 12 ετών

-          Θεατρική παιδεία

-          Χορός

-          Εικαστικά

-          Παραμύθι

Για νέους από 12 έως 18 ετών:

-          Χορός

-          Θεατρική παιδεία

-          Φωτογραφία

-          Δημιουργική Γραφή

Για ενήλικες:

-          Δημιουργική Γραφή

-          Πολιτισμός και Ιστορία

-          Εθελοντισμός

-          Φωτογραφία

Όλα τα εργαστήρια αξιοποιούν τα οφέλη της δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης αναδεικνύοντας θεματικές που σχετίζονται άμεσα με την πρωτογενή πρόληψη (επικοινωνία, αυτοεκτίμηση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, εξαρτήσεις, διαφορετικότητα, διαχείριση συγκρούσεων, σχολικός εκφοβισμός και επιθετικότητα, εφηβεία κ.α).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Εργαστήρι Ζωής έχει ανακηρυχτεί ως καλή πρακτική πρωτογενούς πρόληψης σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι υποψήφιο για το ευρωπαϊκό βραβείο πρόληψης POMPIDOU 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935».

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέα καινοτόμα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής

 

Σε άλλη ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Η συμμετοχή όλων των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων είναι δωρεάν και οι εγγραφές στα τμήματα του Εργαστηρίου Ζωής γίνονται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας (Μανωλάκη 11, 2ος όροφος).

Ανταποκρινόμενο στο αίτημα πολλών συμπολιτών μας αλλά και ανιχνεύοντας τις νέες τάσεις και το ενδιαφέρον των εφήβων, το Εργαστήρι Ζωής προγραμματίζει την πιλοτική υλοποίηση δύο νέων εργαστηρίων:

-          Θέατρο Ενηλίκων: Απευθύνεται σε ενήλικες (18 ετών και άνω) που γοητεύονται από την τέχνη του θεάτρου και δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία σε θεατρικές ομάδες. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον η ομάδα θα διαπραγματεύεται την επικοινωνία, την έκφραση, την «έκθεση του εαυτού μας», τη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, την αυτογνωσία, τα συναισθήματα, θα εξοικειώνεται με τις εκφράσεις του προσώπου, τον τόνο της φωνής, τις κινήσεις του σώματος και τις παραστατικές λειτουργίες του σώματος. Μέσα από δομημένους αυτοσχεδιασμούς οι συμμετέχοντες θα διασπούν τα όρια της καθημερινής ζωής και του φανταστικού, θα δημιουργούν ή/και θα προσαρμόζουν θεατρικά κείμενα και θα αναπτύσσουν ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς, αυτοπεποίθηση και σεβασμό για την προσωπικότητα του άλλου.

-          Mixtape Εφήβων: Η πρακτική mixtape ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, όπου γύρω από τη δημιουργία μουσικών συλλογών σε κασέτες αναπτύχθηκαν συνεκτικές κοινότητες νέων ανθρώπων. Στο συγκεκριμένο εργαστήρι ο στόχος είναι να ασχοληθούν οι έφηβοι ομαδικά με τον τρόπο οικειοποίησης της μουσικής από τον ακροατή και τις νοηματοδοτήσεις που δημιουργεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κόσμο γύρω του. Μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία η ομάδα θα διαπραγματεύεται την έννοια της ταυτότητας, την εφηβεία, την επικοινωνία, τη μουσική δημιουργία, τα μουσικά ρεύματα, τη μαζική κουλτούρα και τον λαϊκό πολιτισμό δημιουργώντας υγιείς δεσμούς.

Οι ενήλικες και οι έφηβοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά τα εργαστήρια καλούνται να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας (Μανωλάκη 11), καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι. Όταν αποφασιστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Εργαστήρι Ζωής έχει ανακηρυχτεί ως καλή πρακτική πρωτογενούς πρόληψης σε εθνικό επίπεδο, ενώ είναι υποψήφιο για το ευρωπαϊκό βραβείο πρόληψης POMPIDOU 2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα υπόλοιπα εργαστήρια του προγράμματος 2018-1019 του Εργαστηρίου Ζωής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935».

Διαβάστε επίσης: