Λάρισα » Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο ΠΕΔΥ (φωτ.)

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο ΠΕΔΥ (φωτ.)

Διαμαρτυρία Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο ΠΕΔΥ (φωτ.)

Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στην οποία έδωσαν το παρών και συνταξιούχοι, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης έξω από τις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ στην οδό Ρούσβελτ. Οι παρευρισκόμενοι ζητούν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές σημείωσε σε ομιλία για τις ελλείψεις που παρατηρούνται:
«Η αλλαγή της ταμπέλας των ΠΕΔΥ, για να γίνουν Κέντρα Υγείας, δεν συνοδεύεται με τη στελέχωση από βασικές ειδικότητες και επαρκές προσωπικό που να εργάζεται μόνιμα και σταθερά στο κέντρο υγείας.
Σήμερα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στη Λάρισα αλλά και τα Κέντρα Υγείας λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς και προσωπικού άλλων ειδικοτήτων (παραϊατρικό, διοικητικό, κ.α), καθώς επίσης και τις ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα, υπολειτουργούν.

Στα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Ν. Λάρισας, για πάνω από 200.000 ασφαλισμένους-ασφαλισμένες, δεν υπάρχει (Οφθαλμίατρος, Οδοντίατρος, Πνευμονολόγος, Δερματολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ρευματολόγος, Ακτινολόγος, Ψυχίατρος), ενώ σε άλλες ειδικότητες, υπάρχει μόνο 1 (Καρδιολόγος, Γυναικολόγος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος που πάει μια φορά τη βδομάδα).
Δεν υπάρχουν (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, πολλές φορές αντιδραστήρια στο μικροβιολογικό-αιματολογικό και δεν γίνονται όλες οι εξετάσεις εκεί, επίσης στα οφθαλμολογικά δεν γίνονται μια σειρά εξετάσεις λόγω έλλειψης των σχετικών μηχανημάτων), οπότε εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πάνε σε ιδιώτες, πληρώνοντας επιπρόσθετα. Επίσης το κτίριο που στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας δεν είναι κατάλληλο.»

Στην συνέχεια παράδωσαν υπόμνημα στην διοίκηση του τοπικού ΠΕΔΥ με τα αιτήματά τους.

συνταξιούχοι 2

 

Διαβάστε επίσης: