Πολιτισμός » Ν. Καλτσάς: «Οι νέοι στρέφονται στην μουσική»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ LARISSANET

Ν. Καλτσάς: «Οι νέοι στρέφονται στην μουσική»

Ν. Καλτσάς: «Οι νέοι στρέφονται στην μουσική»

Συνέντευξη στη Φανή Δουρδούρα – Σδράλη

Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από το 1930 ακολουθεί επί εννέα δεκαετίες μια δημιουργική πορεία και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα δημοτικά ωδεία της χώρας και όχι μόνο. Ο πρόεδρος του Δ.Ω.Λ., Νίκος Καλτσάς μας ενημερώνει για τη νέα χρονιά αλλά και τις αλλαγές που έρχονται.

Οι νέοι σήμερα στρέφονται στην κλασική μουσική; Πόσοι μαθητές θα φοιτήσουν στο Ωδείο τη νέα χρονιά;

Καταρχήν ο αριθμός των μαθητών οδεύει στους 900. Ένας αριθμός ο οποίος κάθε χρονιά ολοένα και αυξάνεται και γιατί η πόλη μεγαλώνει και γιατί οι νέοι προφανώς αγαπάνε τη μουσική. Υπάρχει μια αύξηση 20-25% την τελευταία πενταετία. Οι νέοι στρέφονται στην μουσική, οι νέοι καλλιτεχνούν, το ευ αγωνίζεσθαι ισχύει και για την μουσική και όλα βαίνουν καλώς.

Ποια είναι η πολιτική σας, όσον αφορά τα δίδακτρα;

Η πολιτική μας είναι ότι παίρνουμε υπόψιν μας τον άπορο, και παίρνουμε υπόψιν ακόμη και τον άριστο, που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πολλές φορές αντί να τον διώξουμε και να τον στεναχωρήσουμε, φροντίζουμε να μειώσουμε τα δίδακτρα, ο άριστος να μείνει και να τελειώσει τις σπουδές του. Υπάρχει μια πολιτική για τους τρίτεκνους, για τις μονογονεϊκές οικογένειες και για τις οικογένεις που έχουν ή που προκύπτουν προβλήματα, προφανώς οικονομικό γιατί εκεί θα σταθούμε.

Ποιες μεγάλες εκδηλώσεις έχετε προγραμματίσει για τη φετινή χρονιά;

Μεγάλες εκδηλώσεις είναι το «Πανδαιμόνιο», όπου το Φλεβάρη μήνα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, είναι η Συμφωνική με τον Κτιστάκη που θα παρουσιάσει το έργο που γράφτηκε απο τον δικό μας Ευριπίδη Μπέκο και το χρηματοδοτεί το ωδείο. Προς το παρόν γίνεται ένα πρόγραμμα δράσης το οποίο όταν θα είναι έτοιμο θα σας το κοινοποιήσουμε για να το δείτε.

Τι αλλάζει στο Δ.Ω.Λ. κατά τη  θητεία της δημοτικής αρχής Καλογιάννη;

Μπαίνουμε δυνατά, με ξεκάθαρες γραμμές χωρίς να υπάρχει τίποτα κρυφό.

Ποια είναι τα σχέδιά σας μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής;

Το τέλος της θητείας πρέπει να έχει αποτελέσματα, γιατί εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε, μπορεί να είμαστε χειρότεροι από τους προηγούμενους. Άραγε για να κάνουμε και την αυτοκριτική μας θα πούμε ότι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: