Οικονομία » Λάρισα: Έφτασε η ώρα για τα σχολικά
ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Λάρισα: Έφτασε η ώρα για τα σχολικά

Λάρισα: Έφτασε η ώρα για τα σχολικά

Για να αγοράσει κάποιος μαθητής τα απαραίτητα θα χρειαστεί να ξοδέψει περίπου 30 ευρώ

Η ώρα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία πλησιάζει καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό. Έμειναν μόλις 11 ημέρες ώστε οι μαθητές να αγοράσουν τα απαραίτητα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τους βιβλιοπώλες η κίνηση τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη καθώς μετά τις διακοπές προτεραιότητα έχει πλέον η προετοιμασία των μαθητών για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

ΚΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΑ (12)

ΚΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΑ (6)

Με τι μπάτζετ κατεβαίνουν να ψωνίσουν στην αγορά

Στην αγορά γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν ότι χρειαστούν σε τιμές που κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Για να αγοράσει κάποιος μαθητής τα απαραίτητα θα χρειαστεί να ξοδέψει περίπου 30 ευρώ. Αν μιλάμε για μια οικογένεια που έχει δύο ή και τρία παιδιά θα χρειαστεί η οικογένεια να ξοδέψει σχεδόν 100 ευρώ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μέχρι αυτή την στιγμή οι Λαρισαίοι ψωνίζουν κατά μέσω όρο 40 ευρώ ανά παιδί, κάτι που δείχνει ότι επιλέγουν οικονομικές λύσεις για τις αγορές τους στα σχολικά. «Το ενδιαφέρον είναι έντονο εδώ και μερικές ημέρες και οι τιμές είναι πραγματικά σε πολύ καλά επίπεδα, σχεδόν στα περσινά. Γονείς και μαθητές θα βρουν προσφορές σε τσάντες με έκπτωση από την αρχική τους τιμή από 10-50%», υποστηρίζει ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου «Κλου», Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

ΚΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΑ (7)

Οι τιμές των σχολικών

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τι θα διαλέξετε να αγοράσετε. Έτσι για μια καινούργια τσάντα θα χρειαστεί να ξοδέψετε από 20-80 ευρώ. Για μολύβια οι τιμές κυμαίνονται από 0.20- 2 ευρώ, για στυλό από 0,30- 3 ευρώ, και για γόμες από 0,50. Μεγάλο είναι το εύρος των τιμών για τα τετράδια ανάλογα με το πιο είδος θα επιλέξει ο μαθητής. Στα βιβλιοπωλεία της πόλης θα βρείτε τετράδια απλά ή με σπιράλ από 0,50- 5 ευρώ.

Σε δεύτερο χρόνο, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πολλοί είναι αυτοί που θα χρειαστούν βοηθήματα είτε για τα σχολικά είτε τα ξενόγλωσσα μαθήματα ένα κόστος που είναι αρκετά σημαντικό ανάλογα με το τι θα επιλέξουν.

ΚΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΑ (1)

ΕΝΘΕΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: