Ελλάδα » «Πυρά» κομμάτων κατά Τσίπρα για την ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Πυρά» κομμάτων κατά Τσίπρα για την ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Πυρά» κομμάτων κατά Τσίπρα για την ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο

Βολές κατά του Πρωθυπουργού για όσα είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πρώτο υπό την νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, εξαπολύει σύσσωμη η αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για υποσχεσιολογία …χωρίς αντίκρισμα και για «παράσταση», ενώ η Μαρία Σπυράκη εκ μέρους της ΝΔ και η Φώφη Γεννηματά καταλήγουν στις δηλώσεις τους, χρησιμοποιώντας την ίδια φράση.

«Το θράσος του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά απύθμενο», αναφέρει σε δήλωση της η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι «ο Πρωθυπουργός των φόρων, που διέλυσε τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες, ο άνθρωπος που με τις ιδεοληψίες του γέμισε με ανασφάλεια τους πολίτες και βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τα εθνικά συμφέροντα, ανέβασε άλλη μια παράσταση με τίτλο “από σήμερα παριστάνω ότι κυβερνώ”. «Τον ενημερώνουμε ότι το μόνο κοινό που έχει απομείνει να τον παρακολουθεί είναι οι υπουργοί του. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος του κ. Τσίπρα, απλά, τελείωσε».

Η Φώφη Γεννηματά, επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σε δήλωση της επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού. Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35.000 παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς. Όσο για τις «αλλαγές» και τις «μεταρρυθμίσεις» σας μόνο σαν απειλή ακούγονται. Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ».

«Οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν το λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ, όπως και την εγχώρια ολιγαρχία, που ζητάει από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τη μεταμνημονική περίοδο», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Περισσός.

Όπως υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, «γι’ αυτό εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως”, αφού ο πραγματικός καβγάς του με τη ΝΔ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Όσο για τις εύλογες προσδοκίες του λαού, αυτές αφορούν την πραγματική βελτίωση της ζωής του, με ανάκτηση των απωλειών του και κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Δεν έχουν σχέση αυτές οι προσδοκίες με τα ψίχουλα, τη διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας, που είναι οι όροι που θέτει το κεφάλαιο για τις επενδύσεις του».

«Θα…θα…θα. Ο κ.Τσίπρας απαγγέλει το νέο προεκλογικό του πρόγραμμα, που περιλαμβάνει υποσχέσεις για όλους. Όμως ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν πια παρελθόν και όλοι ξέρουν την αξία όσων τάζει», λέει ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, Δημήτης Τσιόδρας, συμπληρώνοντας «στα 3,5 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναπαράγονται όλες οι παθογένειες που κατονόμασε ο κ.Τσίπρας: αλαζονεία, ψεύτικες υποσχέσεις, έλλειψη σχεδίου, πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή. Θα συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις καθημερινά. Σε αυτές τις εξετάσεις αποτυγχάνει παταγωδώς, αφού ο μόνος δείκτης στον οποίο διακρίνεται, είναι ο δείκτης ανικανότητας με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες και τη χώρα».

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων, αναφορικά με όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνει ότι «σήμερα, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, δεν ξέχασε τον παλιό «κακό» του εαυτό. Με τα «θα» και τα ψέματα κέρδισε την εξουσία, με τις υποσχέσεις και τα ρουσφέτια προσπαθεί να κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο.  Ο λαός, όμως, δεν ξεχνά και θα τιμωρήσει αυστηρά αυτές τις πολιτικές πολύ σύντομα».

Διαβάστε επίσης: