Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ στη Λάρισα

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ στη Λάρισα

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΚΕ – ΚΝΕ στη Λάρισα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Λάρισας  του ΚΚΕ Νεάπολης και του 4ου Διαμερίσματος και τις ΚΝΕ στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ 100 χρόνια- 50 χρόνια ΚΝΕ» με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» στο Πάρκο Χρωμάτων στη Νεάπολη (Χατζηχαλάρ- τέρμα Σαρίμβεη), το απόγευμα της Πέμπτης 30 Αυγούστου.

ΚΚΕ προφεστιβαλικη (2)

Η εκδήλωση περιελάμβανε δραστηριότητες για παιδιά, συναυλία με τον Δημήτρη Φωτιάδη, προβολή βίντεο για τα 100 χρονιά του ΚΚΕ. Χαιρετισμό απεύθυνε η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλος του Τομεακού Συμβούλιου Λάρισας ΤΕΙ-ΑΕΙ της ΚΝΕ, η οποία αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του φετινού φεστιβάλ και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στις κεντρικές εκδηλώσεις της οργάνωσης 14-15 Σεπτεμβρίου στην κοίτη του Πηνειού.

ΚΚΕ προφεστιβαλικη (4)

Στην ομιλία του ο Ελισαίος Βαγενάς μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών  Σχέσεων του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Ένας αιώνας αγώνων και θυσιών, ένας αιώνας επαναστατικής δράσης για την κατάργηση της κοινωνικής αδικίας κι εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  Δίπλα στο Κόμμα μας, εδώ και 50 χρόνια βαδίζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, που αποτελεί τον καλύτερο συνεχιστή των επαναστατικών παραδόσεων του λαού και της νεολαίας μας.

Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία, που έγραψε το ηρωικό και τιμημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σ’ όλη τη χώρα, σε πόλεις, χωριά, γειτονιές, εργασιακούς χώρους και κλάδους. Δεν υπάρχει κοινωνική κατάκτηση, εργατικό και λαϊκό δικαίωμα, που να μην έχει βάλει τη σφραγίδα του το Κόμμα μας.

Ξέρουμε, πως όλα αυτά που πέτυχαν οι εργαζόμενοι, με μπροστάρηδες του κομμουνιστές, τις προηγούμενες 10 δεκαετίες, δεν τα πέτυχαν με “κοινωνικούς διαλόγους” και “στρογγυλά τραπέζια”, αλλά με σκληρούς αγώνες, με συγκρούσεις, με την όξυνση της ταξικής πάλης, που συχνά ήταν ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, που έδωσαν το παρών στις φυλακές και στις εξορίες, στο βουνό με το όπλο στο χέρι και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Όχι τυχαία το φεστιβάλ μας διεξάγεται με τον τίτλο “Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Γιατί σήμερα, παίρνοντας δύναμη από την ηρωική ιστορία μας, εξοπλιζόμαστε από τα διδάγματα γινόμαστε πιο ικανοί και ετοιμοπόλεμοι.

Γνωρίζουμε, π.χ. πολύ καλά, πως οι λεγόμενοι ανασχηματισμοί των όποιων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, ποτέ και πουθενά δεν έλυσαν τα προβλήματα του λαού. Είναι κάθε φορά “στάχτη στα μάτια” του λαού! Προσπάθεια να τον παραπλανήσουν από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει. Να το πείσουν πως αυτά οφείλονται σε κάποια κακή διαχείριση κάποιων όχι τόσο “άξιων” υπουργών, κι όχι στην αντεργατική –  αντιλαϊκή φύση της πολιτικής που ακολουθούν αυτές οι κυβερνήσεις, που είναι πιστοί “υπηρέτες” του ΣΕΒ, των βιομηχάνων και εφοπλιστών, της αντιδραστικής ΕΕ και του εξίσου επικίνδυνου ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ.

ΚΚΕ προφεστιβαλικη (5)

Όσο, όμως κι αν τον “Γιάννη τον κάνεις Γιαννάκη”, όσο κι αν ο “Μανωλιός αλλάξει και βάλει τα ρούχα του αλλιώς”, η ουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του δεν αλλάζει. Είναι ένα κόμμα και μια κυβέρνηση, που με αριστερή μεταμφίεση, πήρε τη “σκυτάλη” των αντιλαϊκών μέτρων από τα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εφάρμοσε πιστά όλα τα προηγούμενα μέτρα, που είχαν ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και επιπλέον φόρτωσε στις πλάτες του λαού νέα βάρη με το 3ο μνημόνιο».

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Συχνά μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας, πρώτα απ’ όλα η “κυβερνώσα αριστερά”, πως δήθεν όταν λέμε για την εργατική εξουσία, κι ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό, πως είμαστε λέει “κολλημένοι στο χτες”, πως “αυτά, που λέει το ΚΚΕ, πια δεν γίνονται”, πως οι “ίδιοι λύνουν ζητήματα, ενώ εμείς μένουμε έξω από το χορό και λέμε πολλά τραγούδια”.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως “κολλημένοι στο χτες” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, γιατί αυτοί υπηρετούν το σάπιο, ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα και προβάλουν το παραμύθι ότι με τις “ασπιρίνες” τους θα το γιατρέψουν, θα το εξανθρωπίσουν.

Η αλήθεια είναι πως, “αυτό που δεν θα γίνει ποτέ”, είναι να σταματήσει το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα να γεννά πολέμους, οικονομικές κρίσεις, ανεργία, φτώχεια. Ακόμη και στις ισχυρότερες καπιταλιστικές χώρες στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Γαλλία εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε στην εξαθλίωση, στη φτώχεια.

Μας λένε οι κυβερνώντες ότι “σηκώνουν μανίκια και λύνουν προβλήματα” όμως κοροϊδεύουν το λαό. Η μόνη δουλειά, που έχουν μάθει να κάνουν καλά, είναι να είναι σφουγγοκωλάριοι του κεφαλαίου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Όσο κι αν θέλουν (μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα) να σπείρουν στο λαό την υποταγή στο σύστημα, δεν θα τα καταφέρουν! Το σύστημα αυτό έχει φάει τα ψωμιά του. Έχουν πια δημιουργηθεί οι υλικές προϋποθέσεις για να βάλει ο λαός τη ρότα για μια άλλη κοινωνία. Χωρίς κηφήνες! Χωρίς ταξική εκμετάλλευση! Όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία και θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, εργατικός – λαϊκός έλεγχος.

Αυτό το αύριο, που θα εξασφαλίσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, στέγαση, αξιοπρεπή ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, μπορούμε να το φέρουμε πιο κοντά. Είναι στο χέρι μας! Εξαρτάται από το πόσο καλά θα οργανώσουμε  την πάλη μας, την πάλη του λαού, για την αποκατάσταση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος! Για κάθε πρόβλημα, που ταλαιπωρεί τη ζωή του λαού μας! Για τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης, με την εργαζόμενη αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης, κόντρα στα μονοπώλια και στον καπιταλισμό, στη σαπίλα του συστήματος, τα πολιτικά κόμματα και τις ηγεσίες που το διαχειρίζονται.

Τα τελευταία εκατό χρόνια απέδειξαν πως προϋπόθεση για κάθε θετικό βήμα στην κοινωνία είναι το ισχυρό ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι δυνατό και το εργατικό κίνημα, θα γίνουν βήματα στην κοινωνική συμμαχία, για να ανοίξει διέξοδος προς όφελος του λαού».

ΚΚΕ προφεστιβαλικη (3)

Προφεστιβαλική στον Μύλο

Προφεστιβαλική εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ 100 χρόνια- 50 χρόνια ΚΝΕ» με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» με θέμα «Τι θέλουμε αλήθεια από τα παιδιά μας»; Η πρόταση του ΚΚΕ, στο Ανοιχτό Θεατράκι του Μύλου, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, με ομιλήτριες τη Λίζα Τσιμπλίδου, μέλος της ΤΕ του ΚΚΕ και τη Μαρία Τέλιου, ψυχολόγο.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά.

Διαβάστε επίσης: