Λάρισα » «Δίδυμη» επιτυχία για Λαρισαίους στις Πανελλαδικές
ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

«Δίδυμη» επιτυχία για Λαρισαίους στις Πανελλαδικές

«Δίδυμη» επιτυχία για Λαρισαίους στις Πανελλαδικές

Ο Χρήστος Ζησόπουλος και η Ελένη – Δέσποινα Ζησοπούλου, τα δίδυμα αδέλφια, μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ που πέρασαν στη σχολή προτίμησής τους

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Είναι στόχος μιας ολόκληρης χρονιάς για κάθε μαθητή της τρίτης Λυκείου η είσοδός του στο Πανεπιστήμιο ή σε μια σχολή στα ΤΕΙ της χώρας. Οι θυσίες είναι αναπόφευκτες προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Αυτό το στόχο πέτυχαν διαβάζοντας μαζί και με κοινές θυσίες δύο δίδυμα αδέλφια από την Λάρισα σε μια χρονιά που και για τους δύο ο στόχος ήταν ίδιος, η είσοδος σε μια Σχολή που θα ήθελαν και θα προτιμούσαν. Ο Χρήστος Ζησόπουλος και η Ελένη – Δέσποινα Ζησοπούλου, μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ σημείωσαν δίδυμη επιτυχία στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Ο Χρήστος με 15.740 μόρια πέρασε ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και η Ελένη – Δέσποινα με 12.355 μόρια πέτυχε το στόχο, που ήταν η είσοδός της στη σχολή Νοσηλευτικής στη Πάτρα. Τα δύο αδέρφια μιλάνε στην Larissanet για την κοινή τους προσπάθεια.  Ο επόμενος στόχος είναι να μπορέσουν με κάποια μετεγγραφή να φοιτήσουν μαζί στην ίδια πόλη, διότι τα έξοδα για δύο σπίτια μάλλον είναι δυσβάσταχτα για την οικογένεια.

Κοινό διάβασμα με κοινό στόχο

«Είναι πραγματικά υπέροχο να προσπαθείς μαζί με το αδελφό σου για μια χρονιά και να καταφέρνεις να πετύχεις τον κοινό στόχο. Προσπαθήσαμε μαζί και πετύχαμε μαζί. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και τους γονείς μας», λέει η νεαρή φοιτήτρια Ελένη – Δέσποινα Ζησοπούλου. Ο Χρήστος δίδυμος αδελφός της Ελένης μιλάει για το συστατικό που βοήθησε και τους δύο με κοινό διάβασμα να πετύχουν τους στόχους. «Διαβάζαμε κάποια μαθήματα μαζί. Νομίζω ότι το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι το πείσμα που είχαμε, δηλαδή ότι θέλαμε να μπούμε στην σχολή που επιθυμούσαμε», σημειώνει ο νέος φοιτητής των ΤΕΦΑΑ.

Ο Χρήστος πέτυχε τον στόχο τους με τρίωρο καθημερινό διάβασμα,   ενώ αρκετές ώρες καθημερινά αφιέρωνε για τα αθλήματα που διαγωνίστηκε για την είσοδό του στα ΤΕΦΑΑ. Αντίθετα η Ελένη – Δέσποινα διάβαζε περισσότερες ώρες για την επίτευξη τους στόχου της. «Η φετινή χρονιά είχε αρκετές θυσίες και για τους δυο μας. Κάθε μέρα που περνούσε είχες μια ελπίδα και απόλυτη προσήλωση στον στόχο σου. Όταν μπήκα στη αίθουσα για να γράψω η αναμονή ήταν το δύσκολο κομμάτι που έπρεπε να διαχειριστώ», υποστηρίζει η νεαρή Λαρισαία φοιτήτρια της Νοσηλευτικής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΕΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ (1)

«Θέλουμε να σπουδάσουμε στην ίδια πόλη»

«Μόλις τελείωσαν οι εξετάσεις ξέραμε ότι γράψαμε καλά και οι δύο. Βγήκαν οι βαθμολογίες και είμασταν σίγουροι ότι περνάμε σε μια Σχολή. Μόλις μάθαμε που περνάμε είμασταν όλοι χαρούμενοι. Πετύχαμε τα όνειρά μας. Τώρα θα ήθελα να κάνω μεταγραφή στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης καθώς ως αθλητής έχω διάκριση και πριμοδότηση ώστε να καταφέρω να έχω κοντά μου και την αδελφή μου. Να είμαστε ξανά μαζί», περιγράφει ο Χρήστος. Τα έξοδα είναι που προβληματίζουν τα δίδυμα αδέλφια καθώς οι γονείς τους θα πρέπει να ενοικιάσουν δύο σπίτια ένα στα Τρίκαλα και ένα στην Πάτρα, πράγμα δύσκολο σε καιρό οικονομικής κρίσης.

Η νεαρή φοιτήτρια όμως, μάλλον δε θα δυσκολευτεί στη Σχολή Νοσηλευτικής που επέλεξε καθώς μέσω του ΕΠΑΛ κάνει ήδη την πρακτική της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έχει πάρει μια πρώτη γεύση από την Σχολή των ονείρων της.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET – ΕΝΘΕΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης: