Ελλάδα » Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο «Ελ. Βενιζέλος»

(φωτ. Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 σε γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να πλησιάσουν την εστία της φωτιάς στο 4ο υπόγειο γκαράζ του πλοίου και να αποφύγουν την επέκτασή της.

Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει μέσα στο πλοίο αυτό έχει πάρει μια μικρή κλίση που δεν είναι όμως ανησυχητική.

Παρά το ότι χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και γίνεται απομάκρυνση των επικαθήμενων προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Σύμφωνα με τον Ant1, εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης έως και το Σάββατο.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να κόψουν μια «πόρτα» στις λαμαρίνες στο εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια κατάσβεσης, κάτι που όμως εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί στο εσωτερικό του πλοίου.

Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: