Άρθρα χρηστών » Δημοσιογραφία των πολιτών » Κυκλοφοριακή αναισθησία

Κυκλοφοριακή αναισθησία

Κυκλοφοριακή αναισθησία

Απογοητευμένος ένας συμπολίτης μας (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας) κατέγραψε το σημερινό του πρωινό στη Λάρισα:

«Σήμερα ξεκίνησα το πρωινό μου κάνοντας μια βόλτα με το αυτοκίνητο στο κέντρο της Λάρισα για κάποιες δουλείες. Αυτό που έβλεπα σε όλη τη διαδρομή με ενοχλούσε απίστευτα και φυσικά με δυσκόλευε και σκεφτόμουν πόσο καταδικάζουμε με τη συμπεριφορά μας τον κάθε συνάνθρωπο που θα χρειαστεί να μεταβεί γρήγορα σε κάποια παροχή υγείας ή κάτι τέτοιο..

Παντού διπλωπαρκαρισμενα, παρατημένα σε κάθε γωνία, στη μέση του δρόμου με alarm ο ένας να πάρει ψωμί ,ο άλλος να πει τη βλακεία του στο γνωστό που μόλις είδε, κατάσταση χάους. Ζω σε πόλη αναρχικών???? Δε ρωτάω για Ευρώπη γιατί ούτος η άλλως δεν έχουμε καμία σχέση, αλλά αρνούμαστε και κατηγορηματικά να υιοθετήσουμε τα θετικά της. Όποιος γουστάρει με φουλ αδιαφορία παρατάξει το αμάξι του πάνω στο δρόμο κλείνει μια ολόκληρη λωρίδα και άσε τους πίσω να τρώνε ταλαιπωρία.

Και κάπου εδώ το σοβαρό του θέματος. Που είναι η αστυνομία..??

Γιατί επιτρέπεται αυτό το χωριάτικο ψευτονταϊλίκι?

Γιατί δε θέλει ο κρατικός φορέας να μας κάνει ανθρώπους και να δείξει μια άλλη εικόνα στην πόλη του?

Μπορεί ο καθένας να ενοχλεί 20 και τριάντα συμπολίτες του επειδή είναι αναίσθητος?

Μήπως έτσι τιμωρούμε τους συμπολίτες που είναι σωστοί και τους κάνουμε και αυτούς να φέρονται σα γομάρια?

Πρέπει θεωρώ η αντιμετώπιση σε αυτές τις συμπεριφορές να ναι αυστηρότατη. Είναι ασέβεια και μπορεί να γίνει εγκληματική αμέλεια. και «όχι εντάξει θα φύγω μη με γράφετε». Και ο άλλος θα βάλει το κράνος του μετά που τον σταμάτησαν ας τη χαρίσουμε και σε αυτούς ,και ο άλλος θα κόψει ταχύτητα που έτρεχε υπερβολικά ας μη τον γράψουμε κι αυτόν, και ας μη τιμωρείται κανένας τότε. Όχι κύριε και κυρία μου.. έσφαλες θα πληρώσεις.. γιατί μόνο έτσι δε θα το ξανακάνεις και δυστυχώς μόνο έτσι θα μάθεις να σέβεσαι το συνανθρωπό σου. Και φυσικά δε μιλώ για εξάντληση της αυστηρότητας πάντα θα υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση που χρήζει επιείκειας  αλλά στην καθημερινότητα αυτά που βλέπω αμφιβάλω αν είναι το 5%.

Ας γίνουν άνθρωποι λοιπόν και το υπόλοιπο 95″.

Διαβάστε επίσης: