Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Το παραλήρημα της ΝΔ και των ΜΜΕ… Toυ Χρήστου Μπεχλιβάνου
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ "ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ" ΚΑΙ "ΜΙΣΟΣ"

Το παραλήρημα της ΝΔ και των ΜΜΕ… Toυ Χρήστου Μπεχλιβάνου

Το παραλήρημα της ΝΔ και των ΜΜΕ… Toυ Χρήστου Μπεχλιβάνου

Η Ελλάδα τώρα δεν έχει ανάγκη από «διχασμούς» και «μίσος», αλλά χρειάζεται ελπίδα για να πορευτεί στο μέλλον αφήνοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος.

Μετά από μια σκληρή και ματωμένη για τους περισσότερους Έλληνες οκταετία η χώρας μας βγήκε από τα Μνημόνια! Η κυβέρνηση με μια λιτή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, για συμβολικούς λόγους, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας, της μεταμνημονιακής εποχής. Μια νέα εποχή ξεκίνησε με πολλές δεσμεύσεις, δυσκολίες, αλλά και ελπίδα για την ανάπτυξη της χώρας και την σταδιακή ενίσχυση των εισοδημάτων εργαζομένων και μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Δυστυχώς στην πέτρινη οκταετία οι περισσότεροι Έλληνες και ειδικότερα οι πολιτικοί δεν κατάλαβαν ότι το χθες πέρασε ανεπιστρεπτί. Επιμένουν σε μια ξεπερασμένη πολιτική κουλτούρα που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό και τη συνολική χρεοκοπία. Οι εξελίξεις τους έχουν προσπεράσει και δεν το έχουν αντιληφθεί και επιχειρούν με έναν διχαστικό λόγο και πόλωση να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους τους.

Το χορό άνοιξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας πως ο «Ο Αλέξης Τσίπρας διχάζει τους Έλληνες! Η Ν.Δ. είναι εδώ για να διασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο διαλόγου στη χώρα». Την προσπάθεια σιγοντάρουν τα άλλοτε πανίσχυρα εκδοτικά συγκροτήματα των Αλαφούζου και Μαρινάκη με την ιστορική «Καθημερινή» της Βλάχου να κυκλοφορεί με κύριο τίτλο «Διάγγελμα διχασμού από την Ιθάκη» και τα ιστορικά «ΝΕΑ», του Λαμπράκη, που έχασαν τον πολιτικό προσανατολισμό τους να χαρακτηρίζουν στο πρώτο θέμα του διάγγελμα Τσίπρα «Κήρυγμα μίσους»!

Κι όλα αυτά στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου με τον ελληνικό λαό να απολαμβάνει ακόμη τα μπάνια του! Αλήθεια τι θα ακούσουμε και τι θα διαβάσουμε όλο το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εθνικές εκλογές; Αξιωματική αντιπολίτευση και φιλικά σ’ αυτήν ΜΜΕ δεν κατάφεραν να βρουν έναν θετικό λόγο για την ελληνική κοινωνία τώρα που η χώρα γυρίζει σελίδα και χρειάζεται συνολική στήριξη. Κι όλα αυτά από τους υμνητές των Μνημονίων! Ίσως να ενοχλούνται που σπάει το απόστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ή γιατί δεν τους βγαίνει το πολιτικό παιχνίδι.

Κόντρα στις συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, ευτυχώς υπάρχουν και φωνές διαφορετικές, όπως αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δήλωσε πως «δεν φτάνει η προσπάθεια της Ν.Δ., η προσπάθεια για την επόμενη ημέρα στη χώρα πρέπει να είναι συνολική».

Το πάθος της ΝΔ για την εξουσία και όσων ξεχνούν ποιοι κυβέρνησαν τη χώρα από το ’74 μέχρι σήμερα και εθελοτυφλούν στα εγκλήματα του παρελθόντος οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις. Οι απειλές, η καταστροφολογία, η κινδυνολογία και ο καιροσκοπισμός δεν θα βρουν το πρόσφορο έδαφος που επιζητούν στον ελληνικό λαό. Το παραλήρημα της ΝΔ και όσων την ακολουθούν σ’ αυτό κρίνεται καθημερινά από τον σοφό ελληνικό λαό. Η Ελλάδα τώρα δεν έχει ανάγκη από «διχασμούς» και «μίσος», αλλά χρειάζεται ελπίδα για να πορευτεί στο μέλλον αφήνοντας οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: