Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Το χρονοδιάγραμμα των έργων στο κέντρο της Λάρισας
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΑΛ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 60 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Το χρονοδιάγραμμα των έργων στο κέντρο της Λάρισας

Το χρονοδιάγραμμα των έργων στο κέντρο της Λάρισας

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των εν εξελίξει έργων στο κέντρο της Λάρισας έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντίνου Διαμάντου για το αν τηρείται το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων, σε συνδυασμό και με παράπονα που γίνονται από συμπολίτες.

Τον λόγο έλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το χρονοδιάγραμμα τηρείται ακριβώς» και πρόσθεσε πως τα έργα στην οδό Ηπείρου θα ολοκληρωθούν σε έναν μήνα.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οδό Μανδηλαρά (από την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Παναγούλη) επισήμανε πως θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 25 Οκτωβρίου. Ειδικά για την οδό Μανδηλαρά επισήμανε πως υπήρξε πρόβλημα με παλιό αγωγό της ΔΕΥΑΛ, όμως η καθυστέρηση δεν βγάζει το έργο εκτός χρονοδιαγράμματος.

Σχετικά με τις οδούς Βενιζέλου και Φιλελλήνων τόνισε ότι «υπήρξε καθυστέρηση εξαιτίας γραφειοκρατικών θεμάτων για τα οποία δεν είχε ευθύνη ο Δήμος». Για την εξέλιξη των παρεμβάσεων επισήμανε ότι εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθούν τα διαχωριστικά στην οδό Κύπρου ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης με δυνατότητα να κινούνται λεωφορεία και ταξί σε αντίθετη – από την τωρινή – πορεία. Στη συνέχεια θα εργάζονται ταυτόχρονα τρία συνεργεία σε τρεις οδούς (Βενιζέλου, Φιλελλήνων και Δήμητρας) ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου εντός 2,5 μηνών.

Η παρέμβαση στην οδό Ασκληπιού βρίσκεται στη φάση του διαγωνισμού, ενώ στην οδό Νικηταρά δεν προβλέπετε άμεση εκκίνηση εργασιών, καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Σούλτης «δεν έχει βγει σε διαγωνισμό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υπογράμμισε την προσοχή που θα πρέπει να δείξουν οι Λαρισαίοι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Κύπρου, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Δήμο ώστε να κινούνται με ασφάλεια οι πεζοί που θα θέλουν να διασχίσουν το οδόστρωμα.

«Οι παρεμβάσεις στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξει η εικόνα της πόλης… Το σύνολο των έργων Δήμου και ΔΕΥΑΛ μέσα σε αυτή τη θητεία πιστεύω πως θα φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

δημοτικο συμβουλιο (2)

δημοτικο συμβουλιο (4)

δημοτικο συμβουλιο (3)

δημοτικο συμβουλιο (5)

δημοτικο συμβουλιο (6)

 

Διαβάστε επίσης: