Ελλάδα » Θρήνος για τον νεκρό πιλότο
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Θρήνος για τον νεκρό πιλότο

Θρήνος για τον νεκρό πιλότο

Τραγωδία με εκπαιδευτικό αεροπλάνο που κατέπεσε στις 8:50 στην περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίστηκε νεκρός δύο ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye, που είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας για ειδική άσκηση (περιδίνηση).

Αντιθέτως, σώος εντοπίστηκε ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, ο οποίος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο ίδιος, ωστόσο, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για δύο Ιπτάμενους μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Ο 39χρονος πιλότος, πατέρας δύο παιδιών, που καταγόταν από το χωριό Ζάρκα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, βρέθηκε εντός του αεροσκάφους, κάτι που δείχνει ότι δεν πρόλαβε να κάνει χρήση του συστήματος εκτίναξης καθισμάτων, όπως έκανε ο συγκυβερνήτης.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

κυβερνήτης -Νικόλαος Βασιλείου - πτώση αεροσκάφους Τ2

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ.

κυβερνήτης - Νικόλαος Βασιλείου - πτώση αεροσκάφους Τ2

“Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας”, αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωση του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

πτώση αεροπλάνου - Τ2 - tweet -  Αλ. Τσίπρας

Tη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η  τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της πατρίδας μας».

πτώση αεροπλάνου - Τ2 - tweet - Κυρ. Μητσοτάκης

Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και  Άμυνας του Κινήματος Αλλαξής, Ανδρέας Λοβέρδος, για τον θάνατο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου. «Τιμούμε τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου που έπεσε ευόρκως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και απευθύνουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος.

Και το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε στη Σπάρτη. Εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

αεροπλάνο Τ2 - πτώση - Σπάρτη - αλεξίπτωτο

πτώση αεροσκάφους - εκπαιδευτικό Τ2 - Μπουκοβίνα  - έρευνες

 

Διαβάστε επίσης: