Παραπολιτικά » «Πυρετός» συζητήσεων για το Προσκήνιο Πολιτισμού
ΜΕΤΑΞΥ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ – ΤΙ ΕΚΤΙΜΑΕΙ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Πυρετός» συζητήσεων για το Προσκήνιο Πολιτισμού

«Πυρετός» συζητήσεων για το Προσκήνιο Πολιτισμού

Το θέμα της εξέλιξης των έργων τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Λαρισαίων και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια εμβληματική παρέμβαση που δεν είναι άλλη από το Προσκήνιο Πολιτισμού (αλλιώς της ολοκλήρωσης του Δημοτικού Θεάτρου Λάρισας, πιο γνωστού και ως Θεάτρου ΟΥΗΛ).

Σημειώνεται πως στο Θέατρο ΟΥΗΛ… τρέχει εργολαβία ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, την οποία χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ για την ολοκλήρωση του συνολικού έργου απαιτείται εργολαβία ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω ΠΕΠ Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα αποτελεί στολίδι για την πόλη» υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης και σ’ αυτό το σημείο ξεκίνησε να εκφράζει τους προβληματισμούς του: «Η εργολαβία όπως γίνεται έχει και αρνητικά σημεία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να κουμπώσει με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στη δεύτερη εργολαβία. Τουλάχιστον, η δεύτερη εργολαβία να προχωρήσει γρήγορα…».

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Λαρισαίων επισήμανε πως σήμερα, έως αργά το μεσημέρι, είχε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Διαχειριστική Αρχή ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκκίνηση της δεύτερης εργολαβίας και να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα, σύνθετα τεχνικά ζητήματα.

Μάλιστα, ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο Φθινόπωρο θα προχωρήσει η δεύτερη εργολαβία από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πάντως, για να ολοκληρωθεί το σύνολο των παρεμβάσεων και να αποδοθεί στους Λαρισαίους – και όχι μόνο – αυτό το σπουδαίο έργο Πολιτισμού θα πρέπει να… τρέξει τον μηχανισμό και ο Κώστας Αγοραστός!

Γ.Α.

Διαβάστε επίσης: