Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Εκδήλωση στο ΔΩΛ για Μπρούνο Ελί και Θανάση Τζιαφάλια
ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκδήλωση στο ΔΩΛ για Μπρούνο Ελί και Θανάση Τζιαφάλια

Εκδήλωση στο ΔΩΛ για Μπρούνο Ελί και Θανάση Τζιαφάλια

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Με ομόφωνη απόφασή του, το μεσημέρι της Τρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Λαρισαίων έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, ώστε να τιμηθούν ο Γάλλος αρχαιολόγος – επιγραφολόγος Μπρούνο Ελί (Bruno Helly) και ο Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Θανάσης Τζιαφάλιας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καλογιάννης η μεγάλη εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου όπου ο Μπρούνο Ελί θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Λαρισαίων. Επίσης θα βραβευτεί ο αρχαιολόγος Θανάσης Τζιαφάλιας «που έδωσε τη ζωή του για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

«Η πρόταση αυτή (σ.σ. να τιμηθούν οι Μπρούνο Ελί και Θανάσης Τζιαφάλιας) έχει να κάνει με το Αρχαίο Θέατρο… Να σηματοδοτήσουμε μια νέα περίοδο που συνδυάζεται με την υλοποίηση της μελέτης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αντίστοιχες τιμητικές εκδηλώσεις και για όσους συνέβαλαν στην μεγάλη υπόθεση αποκάλυψης και ανάδειξης του σημαντικού μνημείου για την πόλη.

«Καρφιά» για το Αρχαίο Θέατρο

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, αφού ανακοίνωσε την υπερψήφιση της πρότασης ώστε να τιμηθούν οι δύο προσωπικότητες, άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου. «Στον πρώτο χρόνο της θητεία σας είχατε πει ότι σε δύο χρόνια θα γίνονται παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο και ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα μπει μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε» τόνισε η κ. Καραλαριώτου και κάλεσε «να μην παρακολουθεί ο Δήμος Λαρισαίων ως θεατής τι κάνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Εφορία Αρχαιοτήτων κλπ.».

Απ’ την πλευρά του ο Ντίνος Διαμάντος, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» ζήτησε την ενεργοποίηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ότι αφορά το Αρχαίο Θέατρο, όπως και την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να δει την μελέτη που έχει εκπονηθεί.

«Πιθανόν στις 11 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της μελέτης…»

Απαντώντας ο δήμαρχος Λαρισαίων επισήμανε ότι «μπαίνουμε σε φάση υλοποίησης του έργου» και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο έχει ολοκληρωμένη μελέτη αναστήλωσης».

Παράλληλα, έδειξε συναινετικός σε ότι αφορά την ενεργοποίηση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Κλείνοντας, ανακοίνωσε ότι συζητείται η δυνατότητα στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου να παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη μελέτη. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε η παρουσίαση θα γίνει σε επόμενη ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης: