Media » Τι συμβαίνει με την Δανάη Δημητρακοπούλου;
ENTAΣΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

Τι συμβαίνει με την Δανάη Δημητρακοπούλου;

Τι συμβαίνει με την Δανάη Δημητρακοπούλου;

To θέμα των ημερών είναι η ένταση και η αντιπαράθεση στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθερία». Η δήλωση της εκδότριας και προέδρου του Δ.Σ. της εφημερίδας κας Δανάης Δημητρακοπούλου (Ελευθερία, 24 Αυγούστου, σελ. 2), μετά την άκαρπη προσπάθεια επίσκεψης του γιου της να την δει στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, όπου είναι και η κατοικία της, ότι δεν έχει καμία προσωπική σχέση με το μοναχογιό της, πρώην ευρωβουλευτή, Γιώργο Δημητρακόπουλο και ότι δεν παρεμποδίστηκε να ρθει σε επαφή μαζί του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γιώργου Δημητρακόπουλου. Ο πρώην ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος με δήλωσή του (δημοσιεύθηκε στο larissanet.gr), αλλά δεν φιλοξενήθηκε στις σελίδες της εφημερίδας «Ελευθερία», κάνει λόγο για «δήθεν δήλωση», «μεθόδευση» από «δύο αδίστακτα πρόσωπα που γνωρίζει όλη η Λάρισα,  τα οποία σφετερίζονται την οικογενειακή μας περιουσία»!

Το νέο επεισόδιο στο πολυετές σίριαλ των αντιπαραθέσεων της εκδότριας με τον γιο της προκάλεσε «παγωμάρα» στο εσωτερικό της εφημερίδας «Ελευθερία» και έγινε θέμα συζήτησης σε όλη τη Λάρισα κι όχι μόνο με αναγνώστες του ιστορικού φύλλου να διερωτώνται «τι συμβαίνει με την Δανάη Δημητρακοπούλου» καθώς η ίδια εδώ και καιρό δεν εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις ούτε στα γραφεία της εφημερίδας.

Το χρονικό του νέου επεισοδίου

Ένα ακόμη επεισόδιο γράφτηκε το πρωί της 17ης Αυγούστου στο σίριαλ της εφημερίδας «Ελευθερίας», όταν ο μοναχογιός της εκδότριας κας Δανάης Δημητρακοπούλου, Γιώργος πήγε να την επισκεφθεί. Ο πρώην ευρωβουλευτής (επί τρεις θητείες), πήγε να δει την ηλικιωμένη μητέρα του και συνελήφθη! Όλα εξελίχθηκαν νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας στο 3ο χλμ. της εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών, εκεί όπου στεγάζονται τυπογραφείο, γραφεία της εφημερίδας και βρίσκεται και η οικία της κας Δανάης Δημητρακοπούλου. Ο πρώην ευρωβουλευτής πήγε να δει τη μάνα του και δεν του επιτράπηκε η είσοδος από την ιδιωτική εταιρία security. Για την επίσκεψη ενημερώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, ο οποίος ενημέρωση την αστυνομία και συνελήφθη ο Γ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος οδηγήθηκε στην Α.Δ. Λάρισας. Εκεί, ο ευρωβουλευτής υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Γιώργου Μιχαλόπουλου, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και το στέλεχος της εφημερίδας! Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες!

Δημητρακοπούλου Δανάη

Η κα Δανάη Δημητρακοπούλου (φωτ. αρχείου)

Δανάη Δημητρακοπούλου: «Oυδεμία προσωπική σχέση έχω με το γιο μου από δεκαετίας»

Η κα Δανάη Δημητρακοπούλου, εκδότης, πρόεδρος, πρόεδρος Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία», απάντησε για το συμβάν μία εβδομάδα αργότερα με δήλωσή της που δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου στη σελίδα των σχολίων της εφημερίδας.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο για υποτιθέμενες καταγγελίες εις βάρος μας και εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας κ. Μιχαλόπουλου, με σεβασμό στους αναγνώστες και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να δηλώσω ότι:

  • Ουδεμία ανάμιξη έχει οποιοσδήποτε στις προσωπικές σχέσεις μου και ποτέ δεν παρεμποδίστηκα να έρθω σε επαφή με τον γιο μου Γεώργιο Δημητρακόπουλο.
  • Οι καταγγελίες αυτές ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παραποιούν την αλήθεια και όπως αποδεικνύεται, κατασκευάστηκαν με άλλες σκοπιμότητες. Και τούτο διότι είναι γνωστό ότι ουδεμία προσωπική σχέση έχω με το γιο μου από δεκαετίας και πλέον -με υπαιτιότητά του- και η μόνη σχέση του μαζί μου είναι οι επανειλημμένες και οξύτατες αντιδικίες (που κρίθηκαν τελικά στη δικαιοσύνη εις βάρος του) με τελευταία την αξίωση του, ενωπίον δικαστηρίων, να υποχρεωθώ να καταβάλλω διατροφή για τα ανήλικα τέκνα του επικαλούμενος αδυναμία του, την οποία πάντως, καταβάλλω ανελλιπώς.
  • Περιβάλλω δε με εμπιστοσύνη το Δ.Σ. της εφημερίδας, που ενεργεί κατόπιν δικών μου εντολών.
  • Όσον αφορά δε στις συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του Διευθύνοντα Συμβούλου της εφημερίδας, τον λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη».
3315

Ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος

Γιώργος Δημητρακόπουλος: «Δήθεν δήλωση της μητέρας μου – Η μητέρα μου, κατά γενική ομολογία, πάσχει από γεροντική άνοια – Καθοδηγείται από αδίστακτα πρόσωπα»

Ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος πέρασε στη ν αντεπίθεση απαντώντας την ίδια ημέρα στη δήλωση της μητέρας του Δανάης Δημητρακοπούλου, η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία».

Αναλυτικά, στη δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου επισημαίνονται τα εξής:

«Με αφορμή την δήθεν δήλωση  της μητέρας μου Δανάης  Δημητρακόπουλου που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας  που αφορά εμένα και την σύζυγο μου έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:

“Η σημερινή  δήθεν δήλωση της μητέρας μου είναι αδύνατον να έγινε από την ίδια, με το συκοφαντικό για εμένα και τη σύζυγο μου περιεχόμενο.  Μεθοδεύτηκε , όπως μεθοδεύτηκε και η δήθεν κατάθεσή της  στους αστυνομικούς , χωρίς την παρουσία εισαγγελέως όπως θα έπρεπε , από τα δύο αδίστακτα πρόσωπα που γνωρίζει όλη η Λάρισα,  τα οποία  σφετερίζονται  την  οικογενειακή μας  περιουσία.

Η μητέρα μου, κατά γενική ομολογία,   πάσχει από γεροντική  άνοια  και είναι συνεπώς αδύνατον και να καταθέσει και να συντάξει  δηλώσεις. Καθοδηγείται συνεπώς από τα δύο αυτά αδίστακτα πρόσωπα που έχουν δημιουργήσει γύρω της ασφυκτικό κλοιό για την εξυπηρέτηση των δικών τους σκοπιμοτήτων.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και ο νομικός μου σύμβουλος κ. Αλέξης  Κούγιας  θα ενημερώσει  άμεσα τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Πέπα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Δημητρίου  για τα όσα παράνομα συμβαίνουν στη Λάρισα και τα οποία έχουν άμεσο πολιτικό αντίκτυπο αφού η εφημερίδα της οικογενείας μας δεν είναι τυχαία αλλά είναι η μεγαλύτερη στην Περιφέρεια.

Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον κ. Α. Κούγια”».

Οι εξελίξεις προκάλεσαν όπως ήταν αναμενόμενο ένταση στην «Ελευθερία», την ναυαρχίδα του περιφερειακού Τύπου.

Διαβάστε επίσης: