Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Στο δρόμο για τις κάλπες στο δήμο Λαρισαίων
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Στο δρόμο για τις κάλπες στο δήμο Λαρισαίων

Στο δρόμο για τις κάλπες στο δήμο Λαρισαίων

Την έναρξη διεργασιών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών (Περιφέρεια, Δήμοι) που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάιο, σηματοδοτεί η επιστροφή από την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Υπενθυμίζεται πως την α’ Κυριακή των εκλογών, θα πραγματοποιηθούν και οι ευρωεκλογές, ενώ βεβαίως υπάρχει πάντα και το σενάριο των τετραπλών εκλογών. Επίσης, οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, παρά την κατηγορηματική αντίθεση της ΚΕΔΕ, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα.

Είναι προφανές ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες θα είναι πυκνοί εξελίξεων τόσο σε κομματικά επιτελεία όσο και στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», με την οποία κέρδισε τις εκλογές του 2014. Εξάλλου, το εγχείρημα της Συμπαράταξης, από το 2014, έχει κριθεί ως θετικό και αποτελεί και σήμερα αντικείμενο συζήτησης και παράδειγμα για τις δυνατότητες ευρύτερων συγκλίσεων και συνεργασιών σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, στις επικείμενες εκλογές, ο δήμαρχος και η παράταξη της πλειοψηφίας, έχουν να παρουσιάσουν στους Λαρισαίους, συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.

Σε πολιτικό επίπεδο είναι σαφές ότι η προσπάθεια  της δημοτικής αρχής του Απόστολου Καλογιάννη θα κινηθεί στη βάση της ενότητας και της διεύρυνσης της Συμπαράταξης. Υπενθυμίζεται ότι το 2014, η Συμπαράταξη Λαρισαίων υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους.

Στην Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ότι θα πρέπει να κινηθούν σχετικά γρήγορα προκειμένου να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα υποστηριχθεί. Στην σημερινή συγκυρία, φαβορί προβάλει η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κα Ρένα Καραλαριώτου, ενώ  ο μακροβιότερος δήμαρχος της πόλης Κώστας Τζανακούλης, δεν θα ξανασχοληθεί με το Δήμο Λαρισαίων. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξουν διαδικασίες στην παράταξή του και τι σκέφτονται στελέχη της παράταξης του πρώην δημάρχου όπως οι Κώστας Καλαμπαλίκης, Χρήστος Τερζούδης , Θανάσης Μαμάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ως πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος εμφανίζονται ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλ. Νταβέλης, ο γιατρός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, ο πτέραρχος ε.α. Γρηγόρης Πρεζεράκος κ.α.

Στην τοπική ΝΟΔΕ έχει γίνει αντιληπτό ότι εξαιτίας και των πληγών που σημάδεψαν την οργάνωση στις εκλογές του 2014, οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν σχετικά γρήγορα .

Η «Ανθρώπινη Πόλη» του γιατρού και πρώην υπουργού κ. Εκτ. Νασιώκα, αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της το επόμενο διάστημα, ωστόσο ο ίδιος ο επικεφαλής της κίνησης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην ενδιαφέρεται να ηγηθεί εκ νέου του συνδυασμού. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της δημοτικής συμβούλου του συνδυασμού κ. Μαίρης Καμηλαράκη.

Σκέψεις για δημοτική παράταξη υπάρχουν και στο «Κίνημα Αλλαγής».

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» και πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ ΚΔ Θεσαλίας κ. Ντίνο Διαμάντο, ο οποίος ωστόσο, κυρίως το τελευταίο διάστημα, εμφανίζεται περισσότερο κοντά στο δήμαρχο και τη δημοτική αρχή , παρά στους πόλους της αντιπολίτευσης.

Δεδομένη θεωρείται φυσικά η κάθοδος της «Λαικής Συσπείρωσης», χωρίς βεβαίως να είναι σίγουρο το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Σημειώνεται πάντως ότι μετά την παραίτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του κ. Γιώργου Λαμπρούλη, που ηγήθηκε του συνδυασμού το 2014, το βάρος της εκπροσώπησης έπεσε κυρίως στον κ. Πέτρο Κρίκη.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…

Xρ. Μπ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: