Οικονομία » Πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Την εβδομάδα που έρχεται θα καταβληθεί στους δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 28 Αυγούστου (από 27/08 το απόγευμα) στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθούν τα χρήματα του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου 2018.

Το ποσό των 66.927.984,42 ευρώ θα καταβληθεί σε 293.919 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 620.000 άτομα, ενώ η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με, ή υπερβαίνει, τα 100 ευρώ ανά μήνα. Επίσης, η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών οι δικαιούχοι πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Επίσης υπενθυμίζει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: