Πολιτισμός » «Πανσέληνος στην πόλη»

«Πανσέληνος στην πόλη»

«Πανσέληνος στην πόλη»

Με πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας, στο υπαίθριο θέατρο της Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στην πάροδο της οδού Μ. Χαδέλη, πεζόδρομος Κούμα, οι Λαρισαίοι τηn Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 20:30 «θα υποδεχτούν» τον όμορφο δορυφόρο της γης μας.

Το φεγγάρι σαν τη μέλισσα άγγιξε και τις 7 τέχνες μηδέ της φωτογραφίας εξαιρουμένης… πόσο τυχαίο είναι πως η πρώτη ταινία που γυρίστηκε το 1902 από τον Ζωρζ Μελιές ήταν το ταξίδι στο φεγγάρι… από τον Φελίνι ως τον Μπερτολούτσι πολλοί σκηνοθέτες γοητεύτηκαν από τον ασημένιο δίσκο του ουρανού…
Στη γιορτή συμμετέχουν οι: κ. Βαγγέλης Κολώνας, σκηνοθέτης-συγγραφέας και η κ. Βεατρίκη (Μπέττυ) Μαγρίζου, συγγραφέας, οι οποίοι θα κάνουν μια ποιητική αναδρομή, με θέμα το φεγγάρι, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως και σήμερα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική συναυλία, με θέμα το φεγγάρι, που παρουσιάζουν οι καλλιτέχνες-μουσικοί: κ. Τσιωνάς Αλέξανδρος (τραγούδι-κιθάρα), κ. Ζάχου Μαριάννα (τραγούδι), κ. Τσιαπλές Ευάγγελος (μπουζούκι).

Τεχνική υποστήριξη: κ. Παλιοτζήκας Κώστας (μηχανικός ήχου).

Σας περιμένουμε για μια βόλτα στο φεγγάρι από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».
Η είσοδος στο υπαίθριο θεατράκι της Βιβλιοθήκης θα γίνει από την πάροδο της οδού Μ. Χαδέλη, πεζόδρομος Κούμα.

Πληροφορίες:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας»
28ης Οκτωβρίου 9 Τ.Κ. 41223 τηλ. 2410 533390

Διαβάστε επίσης: