Πολιτισμός » Οι παρέες γράφουν ιστορία…
MIA ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Οι παρέες γράφουν ιστορία…

Οι παρέες γράφουν ιστορία…

Φωτ. Μιχάλης Κοντός

Μετά από μία δεκαετία ξανάσμιξαν ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης και ο συντοπίτης στιχουργός Θωμάς Μπέκος και ετοιμάζουν ένα cd έκπληξη.

ΜΠΕΚΟΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ STUDIO (1)

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ερμηνεύει τα νέα τραγούδια του Θωμά Μπέκου, ενώ ανάμεσα στους συντελεστές είναι ο Γιάννης Παυλίδης (κιθάρα) και οι Ευριπίδης Μπέκος (σύνθεση, μουσική), Θεμιστοκλής Μπέκος (ηχοληψία) και η κόρη του Δημήτρη, Μαριάνθη.

ΜΠΕΚΟΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ STUDIO (6)

«Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια συναντιόμαστε και πάλι δημιουργικά με τον φίλο και ομότεχνο Θωμά Μπέκο και τους δύο γιούς του τον Ευριπίδη και τον Θεμιστοκλή. Από κοντά και η κόρη μου Μαριάνθη. Μοιράζομαι μαζί σας σήμερα, τη χαρά που νοιώθω, ζώντας την προσπάθεια για καλλιτεχνική ολοκλήρωση της συναρπαστικής παρέας μας. Σπουδαία και σημαντική η παρουσία του αγαπημένου φίλου μου, Γιάννη Παυλίδη (Σουηδός), ο οποίος «άφησε» για λίγο την συννεφιασμένη Αγγλία, προκειμένου να μας χαρίσει απαράμιλλες στιγμές με την κιθάρα του…Ξεκινήσαμε! Η διαδρομή, το ταξίδι, ήταν, είναι και θα είναι πάντα, αυτό που αξίζει στην περιπέτεια ζωής, που ονομάζεται Μουσική» σημείωσε ο Δημήτρης Ζερβουδάκης.

ΜΠΕΚΟΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ STUDIO (7)

Εξοστρακίζει τα προβλήματα με το στίχο

Στο «Summer 2018», ο Χρήστος Μπεχλιβάνος έγραψε: «Η ψυχή της λαρισινής μουσικής οικογένειας, ο Θωμάς Μπέκος διαγράφει μια πορεία «ματωμένη», ανεξάρτητη και συνάμα πολύ ιδιαίτερη, όπως κάθε μεγάλος στιχουργός. Έβαλε το λιθαράκι στη δισκογραφική ιστορία με το cd «Η σιωπή των Ερινύων», που ερμήνευσε το συγκρότημα «Αέρινα Τείχη» χαρίζοντάς μας δώδεκα καταπληκτικά τραγούδια, ανάμεσά τους «Τη Χίμαιρα», τον «Κάλχα», «Της οργής τα θρύψαλα», «Στον αστερισμό της Βερενίκης», «Αλχημιστής» κ.ά.

Ακολούθησαν τα cd «Των αγγέλων το κρασί» και «Της γης τα πηγάδια», όπου συνεργάζεται με τον συντοπίτη φιλόλογο Κώστα Ντόλκο, το … «Περί μπάζων και λοιπών απορριμμάτων», μια παραγωγή του Δημήτρη Ζερβουδάκη με τη συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη, το «QUARK» που συνυπογράφει με τον γιο του Ευριπίδη και το «Ο Τempora! O Mores!»

ΜΠΕΚΟΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ STUDIO (4)

Ακούω ένα, ένα τα cd. Αυθεντικός στίχος, πρωτόλεια μουσική. Μια διαδρομή «Οδύσσεια», χωρίς μπάτζετ, με ανατρεπτικά τραγούδια για όσα συμβαίνουν στις μέρες μας, τον φασισμό και τον αναρχισμό. Πέρασε μια δεκαετία για να ξοφλήσει τα έξοδα ενός από τα πρώτα cd. Εξοστρακίζει τα προβλήματα με το στίχο, δραπετεύει χορεύοντας αντικριστό χορό στον καθρέφτη. Κολυμπάει με μια σχεδία, με το μαχαίρι στο στόμα, ακούγοντας του τρελού την ανάσα και την πόρνη που ψεύτικα στενάζει! Κρατάει γερά τη γεμάτη στίχους φαρέτρα βγαλμένη από το ηθικό οπλοστάσιο της ψυχής του.

Ο Ευριπίδης, ο Θέμης και ο Θωμάς Μπέκος είναι η λαρισινή οικογένεια που καινοτομεί στην ελληνική μουσική. Τα επόμενα χρόνια θα απολαμβάνουμε τους καρπούς της ξεχωριστής δουλειάς τους…».

Η νέα δισκογραφική δουλειά αναμένεται να΄ ναι έτοιμη στις αρχές του 2019. Εν αναμονή λοιπόν…

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: