Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο – Mάγεψε η Ελένη Δήμου (φωτ.)
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο – Mάγεψε η Ελένη Δήμου (φωτ.)

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο – Mάγεψε η Ελένη Δήμου (φωτ.)

Ρεπορτάζ: Μερσίνα Τσαντοπούλου

Φωτογραφίες: Σπύρος Τσαντόπουλος

Μαγεμένοι από το ραντεβού της Σελήνης με τον πλανήτη Άρη, κάτω από το φως των αστεριών που καθρεπτίζονταν στο απέραντο Αιγαίο, εκατοντάδες επισκέπτες απόλαυσαν χθες Σάββατο 25 Αυγούστου μία μοναδική βραδιά στο Κάστρο της Βελίκας, στα παράλια του νομού Λάρισας.

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο της Μερσίνας Τσαντοπούλου-Φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος (6)

Στην εκδήλωση «Στο φως του φεγγαριού» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  στo πλαίσιo των «Αρχαιολογικών χώρων και μνημείων με την Πανσέληνο», που πραγματοποιήθηκε στο μπαλκόνι του Αιγαίου με την αυλαία να ανοίγει το θεατρικό δρώμενο «Η νοσταλγική Πανσέληνος του Φιλοκτήτη». Με  ρομαντική χροιά ο Αχιλλέας Αρχοντής, ο Θεόδωρος Σουλιώτης, η Κωνσταντίνα Βατζιά και η Ραφαήλα Γκουντάρα απήγγειλαν απόσπασμα από τη διασκευή του γνωστού φιλολόγου – συγγραφέα, Οδυσσέα Τσιντζιράκου «Φιλοκτήτου Μελιβοίας Άνακτος Κάθαρσις».

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο της Μερσίνας Τσαντοπούλου-Φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος (3)

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο της Μερσίνας Τσαντοπούλου-Φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος (2)

Η βελούδινη φωνή της «Ελένης των φεγγαριών», της ερωτικής ερμηνεύτριας με το ιδιαίτερο ύφος μουσικής και την αναμφισβήτητα διακεκριμένη πορεία δεκαετιών στον χώρο, Ελένης Δήμου, ταξίδεψε πίσω στα χρόνια της αθωότητας το κοινό της. Σε πλήρη αρμονία με το φυσικό φαινόμενο της βραδιάς, ξεσήκωσε με την δροσερή μπάντα της και τα υπέροχα τραγούδια της μικρούς και μεγάλους που τραγουδούσαν μαζί της κάθε στίχο, κάθε μελωδία της.

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο της Μερσίνας Τσαντοπούλου-Φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος (1)

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και στα συν της οργάνωσης ήταν το λεωφορείο του Δήμου που εκτελούσε δρομολόγια από τις 19:30 έως τις 20:45 με αφετηρία το δημοτικό αναψυκτήριο στα Πλατάνια για τη διευκόλυνση της μετάβασης του κοινού προς και από το Κάστρο.

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο της Μερσίνας Τσαντοπούλου-Φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος (5)

Δύο Φεγγάρια για μια Πανσέληνο της Μερσίνας Τσαντοπούλου-Φωτογραφίες Σπύρος Τσαντόπουλος (4)

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγιάς «Καλυψώ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης: