Αθλητισμός » Δήμητρα Νίκου: Με πανελλήνιες διακρίσεις και υψηλούς στόχους
H NEAΡΗ ΑΛΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ LARISSANET

Δήμητρα Νίκου: Με πανελλήνιες διακρίσεις και υψηλούς στόχους

Δήμητρα Νίκου: Με πανελλήνιες διακρίσεις και υψηλούς στόχους

Η νεαρή άλτρια της ΕΑΛ Πήγασος εξομολογείται στη larissanet

Μπαίνει στην πλέον «δύσκολη» χρονιά της έχοντας ως «παρακαταθήκη» μία σειρά από επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο λόγος για τη νεαρή αθλήτρια της ΕΑΛ Πήγασος, Δήμητρα Νίκου, που ετοιμάζεται για να εισέλθει στην Τρίτη τάξη του Λυκείου, έχοντας ήδη στις πλάτες της μία δεύτερη θέση στο τριπλούν του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος και μία τέταρτη στο μήκος (έχασε το μετάλλιο για ένα εκατοστό στην τελευταία της προσπάθεια μετρά από μια συνεχόμενη ημέρα αλμάτων την προηγουμένη).

Επιτυχίες που της έδωσαν μάλιστα το δικαίωμα να μετέχει με την Εθνική μας ομάδα σε μήτιγκ στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον της ανήκει…

Με τη νεαρή Λαρισαία αθλήτρια είχαμε την ευκαιρία για μία συζήτηση αναφορικά με τους στόχους της, καταδεικνύοντας τη συγκρότηση των απόψεων και κυρίως τον ρεαλισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση που καλείται να βιώσει και κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Από μαθήτρια δημοτικού ξεκίνησε τον αθλητισμό, θέλοντας να «βγάλει» την ενέργεια που είχε ως παιδί και νιώθει «ευλογημένη» που στο δρόμο της βρέθηκε ο κ. Παναγιώτης Τσομάκας, ο προπονητής της που τη βοήθησε να κατασταλάξει στο άθλημα που της ταίριαζε:

«Όταν ξεκίνησα τον στίβο ήθελα να κάνω ταχύτητες. 100 και 200 μέτρα ήταν τα αγαπημένα αθλήματά μου, αλλά ο τότε γυμναστής μου στο σχολείο και μετέπειται προπονητής μου, ο κ. Τσομάκας, μου άλλαξε άθλημα και με πήγε στα άλματα, που πλέον έχουν γίνει τα αγαπημένα μου».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΥ (1)

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνδυαστεί ο πρωταθλητισμός με το σχολείο;

Όλα είναι θέμα θέλησης και διαχείρισης χρόνου. Στόχος μου είναι φέτος που θα ολοκληρώσω το Λύκειο να πετύχω την εισαγωγή μου στη Στρατιωτική Νοσηλευτική και παράλληλα να συνεχίσω τις προσπάθειές μου στο στίβο.

Σίγουρα, τίποτα δεν σου χαρίζεται στη ζωή, χρειάζεται προσπάθεια και κυρίως επιμονή για να έρθουν οι επιτυχίες και στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω να τα συνδυάσω και τα δύο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το θέλω και θα το προσπαθήσω πολύ.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΥ (3)

Γιατί επέλεξες ένα ατομικό άθλημα και όχι ένα ομαδικό;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μου αρέσει ο αθλητισμός. Με θυμάμαι να παίζω ποδόσφαιρο στο δημοτικό, στη συνέχεια να κάνω κολύμβηση, αλλά με κέρδισε ο κλασσικός αθλητισμός και τα άλματα. Ξέρετε, πολλές φορές κάποια πράγματα έρχονται και από… μόνα τους.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΥ (2)

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις;

Το μεγάλο πρόβλημα για μας τους αθλητές του στίβου στη Λάρισα είναι η έλλειψη ενός κλειστού στίβου. Καταλαβαίνετε ότι τον χειμώνα είναι δύσκολο για όλους μας, αφού οι προπονήσεις δεν γίνονται όπως θα έπρεπε.

Και εμείς οι αθλητές των αλμάτων μπορούμε να… συμβιβαστούμε, αφού η τεχνική είναι γνωστή, οπότε μπορούμε να τρέξουμε σχεδόν παντού, αλλά οι αθλητές των άλλων αγωνισμάτων αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι για να αποκτήσει η Λάρισα έναν κλειστό στίβο και ουσιαστικά πολλά πράγματα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Υπάρχουν ταλέντα στη Λάρισα;

Απόλυτη ειδική δεν είμαι εγώ για να το πω. Θα πρέπει όμως να λάβουμε κάτι σοβαρά υπόψην… Τα προβλήματα είναι αρκετά και πολλά από τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό καλούνται να φύγουν από την πόλη και να πάνε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να βρουν τις κατάλληλες συνθήκες εκγύμνασης.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΥ (4)

Τελικά, τι χρειάζεται να διαθέτει ένα νέο παιδί για να μπορέσει να κάνει πρωταθλητισμό;

Υπομονή, επιμονή και φυσικά μεγάλη προσπάθεια. Για μένα ο αθλητισμός είναι ζωή και προσπαθώ να πετύχω στον «συνδυασμό» που έχω μπροστά μου.

ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: