Κόσμος » Ταινία η ζωή του βασιλιά της ρέγκε

Ταινία η ζωή του βασιλιά της ρέγκε

Ταινία η ζωή του βασιλιά της ρέγκε

Η περιπετειώδης ζωής του Μπομπ Μάρλει, που έχει αποτυπωθεί σε ντοκιμαντέρ, μιούζικαλ και βιβλίο, θα γίνει και ταινία, σύμφωνα το κινηματογραφικό στούντιο Paramount Pictures. 

Το φιλμ για τον βασιλιά της ρέγκε βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού και έως τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία για τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, συνεργάτης στη συγκεκριμένη παραγωγή, φέρεται να είναι ο πρωτότοκος γιος του Ζίγκι.

Ο Ρόμπερτ Νέστα Μάρλεϊ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, πέθανε σε ηλικία 36 ετών το 1981 από επιπλοκές καρκίνου.

Ο εμβληματικός μουσικός ήταν λάτρης της φιλοσοφίας ρασταφάρι, αφροκεντρικής γενικά που εστιάζει στην Αιθιοπία ειδικότερα.

Η εμβληματική συλλογή «Legend», που κυκλοφόρησε το 1984 και περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τραγουδιστή με τη θρυλική ράστα και του συγκροτήματός του The Wailers, έχει πωληθεί σε 15 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το άλμπουμ συνεχίζει να σημειώνει εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις ετησίως, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο 49χρονος Ζίγκι, καλλιτέχνης ο ίδιος και αρχηγός του συγκροτήματος Ziggy Marley and the Melody Makers, είναι ο γιος του Μάρλεϊ που είχε την πιο παραγωγική καριέρα στον κόσμο της μουσικής.

Έχει αποσπάσει οκτώ Grammy, τα βραβεία της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, από τα οποία πέντε για το καλύτερο άλμπουμ reggae της χρονιάς, το τελευταίο ήταν το 2016.

Διαβάστε επίσης: