Ελλάδα » Ο έρωτας έκανε τα Ζωνιανά … Βαυαρία! (video)

Ο έρωτας έκανε τα Ζωνιανά … Βαυαρία! (video)

Ο έρωτας έκανε τα Ζωνιανά … Βαυαρία! (video)

Ο Δημήτρης και η Μαρία παντρεύτηκαν την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Ηράκλειο – 200 κιλά ρύζι έριξαν, στο γαμπρό, οι φίλοι του.

Η αγάπη ένωσε δύο τόπους, που φαινομενικά απέχουν … έτη φωτός! Ο λόγος για τη Βαυαρία και το Μυλοπόταμο, άνθρωποι από όπου  όχι μόνο βρήκαν κοινά στοιχεία, αλλά έγιναν και φίλοι. Κι αν δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν λόγω γλώσσας, επικοινώνησαν … γλεντώντας!

ryzi_180823_134958

Όσοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στον πρόγαμο του Νίκου και της Καίτης, εκτός από άφθονο κρασί και φαγητό, είδαν να συμπορεύονται … Ζωνιανά και Βαυαρία!

Το ζευγάρι ζει χρόνια στο εξωτερικό και έχει κάνει δεσμούς με ανθρώπους της νότιας Γερμανίας που δεν θα μπορούσαν να μην παραβρεθούν στις χαρές τους, στην Κρήτη.

oktoberfest

Eτσι λοιπόν δεκάδες Βαυαροί βρέθηκαν στα Ζωνιανά και έδειξαν στους καλεσμένους, χορούς και έθιμα της περιοχής τους.

Μάλιστα φόρεσαν και την παραδοσιακή βαυαρική στολή που περιλαμβάνει τα ανδρικά Trachten, δηλαδή τα κοντά σακάκια με τα κοκάλινα κουμπιά και τα γυναικεία Dirndl, τα φαρδιά φορέματα με τη στενή μέση.

Το γλέντι κράτησε μέχρι το πρωί. Εκτός από το κρασί και τη ρακί, έρεε άφθονη και η μπύρα. Τη σκυτάλη πήραν τα κρητικά συγκροτήματα με ντόπιους και επισκέπτες να χορεύουν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: