Θεσσαλία » «Να υλοποιηθεί επιτέλους ο Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Να υλοποιηθεί επιτέλους ο Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας»

«Να υλοποιηθεί επιτέλους ο Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας»

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Ελλάδας επισημαίνονται τα εξής:

«Επ΄ ευκαιρία του αυριανού εορτασμού του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος με την από 27 Αυγούστου 2009, Πράξη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, ορίστηκε ως «ο Προστάτης Άγιος της Δασικής Υπηρεσίας της Ελλάδος και των υπαλλήλων αυτής», ευχόμαστε ο Άγιος Προστάτης μας να βοηθά την βαλλόμενη πανταχόθεν Δασική Υπηρεσία και το προσωπικό της.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, χάριν στις «άοκνες» προσπάθειες καρεκλοκένταυρων των υψηλά ιστάμενων υπηρεσιών, ο εορτασμός του προστάτη μας Αγίου, δεν θα είναι λαμπρός και πανηγυρικός όπως αρμόζει. Δεν είναι καν επίσημη αργία για την Δασική Υπηρεσία και το προσωπικό της.

Αυτή η χρονιά, με νωπές ακόμη τις μνήμες από την ανείπωτη καταστροφή στην Αττική, και με ανοιχτή την συζήτηση για ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, ζητούμε την συνδρομή του Αγίου Προστάτου της Δασικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων σε αυτή, ώστε οι έχοντες την ευθύνη αλλά και υποχρέωση της προάσπισης του Φυσικού πλούτου της πατρίδας μας, να πάρουν επιτέλους τις ορθές αποφάσεις και να υλοποιήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, που τόσο αναγκαίος είναι για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα τόσο σε ανθρώπινες ζωές, όσο και σε απώλεια πολύτιμου δασικού κεφαλαίου.

Οι δασικοί υπάλληλου όλων των κλάδων, χάριν αιτήματος των οποίων έγινε η ανακήρυξη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του «Πατροκοσμά» όπως τον γνωρίζουμε οι περισσότεροι, θα γιορτάσουμε τον προστάτη μας Άγιο, όπως του αρμόζει, έστω και χωρίς επίσημη αργία. Άλλωστε ποτέ δεν μας απασχόλησαν οι αργίες, οι Κυριακές ή οι εορτές. Θα τον εορτάσουμε και θα τον τιμήσουμε εκεί που του αρμόζει και εκεί που και ο ίδιος θα ήθελε. Στα βουνά και στα δάση της πατρίδας μας, τα οποία ορκιστήκαμε να προστατεύουμε.

Προσευχόμαστε όπως οι ικεσίες του προς τον Ύψιστο, εισακουστούν  τόσο από τον Αθάνατο Θεό, όσο και από τους «κρατούντες» και να ορθοποδήσει επιτέλους η Δασική μας Υπηρεσία. Φυσικά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει όλοι οι υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Αν μη τι άλλο, το χρωστάμε στις χιλιάδες των πτυχιούχων ανέργων συναδέλφων μας, όλων των κλάδων».

Διαβάστε επίσης: