Ελλάδα » Η αιφνιδιαστική επίσκεψη-Το Μαξίμου επιστρέφει την κατηγορία ένα μήνα μετά

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη-Το Μαξίμου επιστρέφει την κατηγορία ένα μήνα μετά

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη-Το Μαξίμου επιστρέφει την κατηγορία ένα μήνα μετά

Το Μάτι επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο.Κυριάκος Μητσοτάκης,πυροδοτώντας νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου.Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατηγόρησε την Αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επισκέφτηκε το Μάτι σαν τον κλέφτη».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ακριβώς κατηγορία είχε εξαπολύσει και η Νέα΄Δημοκρατία προς τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας τόσο την καθυστερημένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής όσο και το τρόπο με τον οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε. Αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, σε ανακοίνωση της η ΝΔ σημείωνε: «Χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα από την εθνική τραγωδία για να επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας σαν τον κλέφτη το Μάτι και μάλιστα σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον»:

Μητσοτάκης: Θα αποδοθούν ευθύνες
Η σημερινή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Μάτι είναι η δεύτερη ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχε ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με πυρόπληκτους της περιοχής. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή ακριβώς έναν μήνα μετά τη μεγάλη πυρκαγιά.

Συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες που έφερε η τεράστια αυτή καταστροφή στη ζωή τους, ενώ από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε το Μάτι να αναγεννηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Στο τέλος της επίσκεψής του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχει περάσει ένας μήνας από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και η θλίψη, η οργή, η αγανάκτηση παραμένει βουβή, αλλά και πολύ έντονη σε αυτήν την περιοχή που τραυματίστηκε τόσο πολύ από αυτήν την πρωτοφανή φυσική καταστροφή.

Προσωπική μου δέσμευση είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή το συντομότερο δυνατόν, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της και να βελτιωθούν και οι στρεβλώσεις που υπήρχαν από το παρελθόν. Αποτελεί, όμως, επίσης δέσμευση μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία θα κάνει τη δουλειά της.

Αλλά σε μια Δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και λογοδοσία. Κάποιοι έφταιξαν που 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους».

Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την ημέρα της ανείπωτης τραγωδίας.

Μαξίμου: Πήγε σαν τον κλέφτη

«Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια» σχολίασε από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Την ίδια ώρα που ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη «κομματική» κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες.

Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: