Θεσσαλία » Εισαγγελική παρέμβαση για τον αλυσοδεμένο 16χρονο

Εισαγγελική παρέμβαση για τον αλυσοδεμένο 16χρονο

Εισαγγελική παρέμβαση για τον αλυσοδεμένο 16χρονο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα περί του αλυσοδεμένου 16χρονου αγοριού, σε στύλο φωτισμού έξω από τον ιερό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου Βόλου, τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας.

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης από την Αστυνομία, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για να υπάρξει ποινική αποτίμηση της υπόθεσης, που έφερε χθες στη δημοσιότητα η «Θ».

Θα διερευνηθεί δηλαδή αν έχουν τελεστεί αδικήματα ή αν επρόκειτο για φάρσα από φίλους με θύμα τον 16χρονο, ωστόσο και σ’ αυτή την περίπτωση θα γίνουν συστάσεις στους εμπλεκόμενους. Το συμβάν θεωρείται σοβαρό, καθώς έγινε σε δημόσιο χώρο, δίπλα από την κύρια είσοδο του Ιερού Ναού του Αγ. Κωνσταντίνου και σε ώρα που τώρα το καλοκαίρι μικρά παιδιά βρίσκονταν ακόμη στην περιοχή.

Τα ερωτηματικά για την υπόθεση είναι πολλά, όπως π.χ. για ποιο λόγο εφόσον ήταν φάρσα, οι φίλοι του 16χρονου εξαφανίστηκαν μόλις εμφανίστηκε το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι άνδρες της οποίας έκοψαν την αλυσίδα με κόφτη μετάλλων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα κληθούν να καταθέσουν τόσο ο 16χρονος, όσο και ο πατέρας του, αλλά και οι φερόμενοι φίλοι του παιδιού, που φέρονται να τον αλυσόδεσαν. Εξάλλου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πηγή, η αλυσίδα που χρησιμοποιήθηκε, δεν ήταν κοινή αλυσίδα λουκέτου, αλλά αλυσίδα μηχανής και μάλιστα βάρκας…

Το περιστατικό έχει πάντως θορυβήσει γονείς, που τα παιδιά τους παίζουν στην περιοχή του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου και στην παρακείμενη παιδική χαρά, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής τόσο από την Αστυνομία, όσο και από το Λιμενικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11.15’ περίπου τη νύχτα της Δευτέρας, διερχόμενοι είδαν αλυσοδεμένο σε κολόνα φωτισμού, αριστερά από την είσοδο του ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, έναν νεαρό. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ στο σημείο κατέφθασε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με τρεις άνδρες, που με τη χρήση ψαλιδιού κοπής μετάλλων, έκοψαν την αλυσίδα και απελευθέρωσαν τον 16χρονο.

Ο νεαρός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φαινόταν καλά στην υγεία του, ενώ ο πατέρας του, που έφθασε επίσης στο σημείο, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, «τα παιδιά έπαιζαν, δεν θέλω να δοθεί συνέχεια».

Σημειώνεται ότι το σημείο όπου βρέθηκε αλυσοδεμένος ο 16χρονος, είναι σε χώρο ευθύνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ωστόσο είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα οι αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: