Ελλάδα » Το «ασημένιο βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη (φωτ.)

Το «ασημένιο βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη (φωτ.)

Το «ασημένιο βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη (φωτ.)

Φωτογραφίες από την μεταφορά του «ασημένιου βέλους», του τραίνου της ιταλικής Ferrovie dello Stato, ιδιοκτήτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη δημοσιεύει το «Στέκι της Έλξης», μπλογκ μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Το ιταλικό τραίνο αναμένεται να δρομολογηθεί στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης της γραμμής σε διπλή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τον έργων τηλεδιοίκησης σε όλο το μήκος του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν το «ασημένιο βέλος» θα παραμείνει για λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη ενώ στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικό δρομολόγιο – επίδειξη από την συμπρωτεύουσα μέχρι την Κατερίνη.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης το δρομολόγιο θα διανύεται σε περίπου 3μισι ώρες.

Σύμφωνα με το «Στέκι της Έλξης», τεχνικοί της ΕΕΣΤΥ συνοδεύουν το «ασημένιο βέλος» σε όλη του τη διαδρομή στη βαλκανική ενδοχώρα, ενώ Έλληνες μηχανοδηγοί αναμένεται να παραλάβουν τον συρμό μόλις περάσει τα σύνορα, στην Ειδομένη.

Με πληροφορίες από: Το Στέκι της Έλξης

Διαβάστε επίσης: