Εκπαίδευση » «Ελάχιστες οι αποσπάσεις – Να καλυφθεί το σύνολο των κενών»
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ελάχιστες οι αποσπάσεις – Να καλυφθεί το σύνολο των κενών»

«Ελάχιστες οι αποσπάσεις – Να καλυφθεί το σύνολο των κενών»

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΚΥΣΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα πανθεσσαλική σύσκεψη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Ο Δήμητρης Παπαποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» σε σύντομη δήλωσή του επισήμανε ότι: «Τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε μηδενικές μεταθέσεις και ελάχιστες αποσπάσεις στο Ν. Λάρισας και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Τα κενά θυσιάστηκαν στο «βωμό» του νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας θα βρεθούν για ακόμη χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινούνται  καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι την Αιδηψό και το Μώλο Φθιώτιδας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στη β’ φάση των αποσπάσεων που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο  να καλύψει το σύνολο  των  λειτουργικών κενών».

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι: Απόστολος Μούσιος – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Μαγνησίας, Χρήστος Τρικάλης – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Τρικάλων, Βάιος Κουτής – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Καρδίτσας, Ευαγγελία Παπαδοπούλου – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Ελασσόνας, Γεώργιος Ντίνος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Καλαμπάκας και ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σύσκεψη:

δασκαλοι (4)

δασκαλοι (2)

δασκαλοι (1)

Διαβάστε επίσης: