Κόσμος » Βραζιλία: 14 νεκροί μετά από επιχείρηση κατά διακινητών ναρκωτικών

Βραζιλία: 14 νεκροί μετά από επιχείρηση κατά διακινητών ναρκωτικών

Βραζιλία: 14 νεκροί μετά από επιχείρηση κατά διακινητών ναρκωτικών

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του στρατού και της αστυνομίας εναντίον διακινητών ναρκωτικών σε φαβέλες και προάστεια του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η στρατιωτική διοίκηση που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς στη διάρκεια επιδρομής σε ένα συγκρότημα σε φαβέλες ενώ το κρατικό πρακτορείο της Βραζιλίας ανακοίνωσε τον θάνατο έξι μελών μιας υποτιθέμενης συμμορίας μετά από καταδίωξη στα περίχωρα του Ρίο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 4.200 στρατιώτες με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων και αεροσκαφών, οι οποίοι επέδραμαν στις φαβέλες οι οποίες ελέγχονται από βαριά οπλισμένους έμπορους ναρκωτικών.

Πριν από έξι μήνες ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ είχε ανακοινώσει μέτρα έκτακτης ανάγκης που επιτρέπουν στο στρατό να αναλάβει τη διοίκηση των αστυνομικών δυνάμεων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πόλη όπου αντιμαχόμενες συμμορίες ναρκωτικών και παραστρατιωτικές ομάδες έχουν συμβάλει στην απότομη αύξηση της βίας.

Σχεδόν 64.000 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία το 2017 και η αύξηση της βίας έχει γίνει ένα βασικό ζήτημα εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: