Ελλάδα » Με Καβάφη η επίθεση της ΝΔ στο Μαξίμου για το τρίτο μνημόνιο

Με Καβάφη η επίθεση της ΝΔ στο Μαξίμου για το τρίτο μνημόνιο

Με Καβάφη η επίθεση της ΝΔ στο Μαξίμου για το τρίτο μνημόνιο

Με στίχους του Καβάφη από την «Ιθάκη» σχολιάζει η ΝΔ τις εκδηλώσεις που φέρεται να ετοιμάζει η Κυβέρνηση για το τέλος της εποχής των μνημονίων για την χώρα, κάνοντας και αναφορές στο κόστος για την πατρίδα της διαπραγμάτευσης επί Γιάννη Βαρουφάκη, το πρώτο εξάμηνο του 2015.  

«Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, «ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει «Υ.Γ.  Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».

Διαβάστε επίσης: