Ταξίδια » Σαμοθράκη: Στο νησί των Θεών (φωτ.)
ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΜΑΚΟΥ

Σαμοθράκη: Στο νησί των Θεών (φωτ.)

Σαμοθράκη: Στο νησί των Θεών (φωτ.)

Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Στη Σαμοθράκη, το νησί των Μεγάλων Θεών, φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Στα δύσβατα ορεινά μονοπάτια του όρους Σάος και στους «κρυφούς» του καταρράκτες, στη φύση που οργιάζει και στους ανέμους, στη Χώρα της ζωντανής παράδοσης και στην ψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, το Φεγγάρι, η ενέργεια θα σας κατακλύσει.

Και όταν το νησί-ύψωμα του Βορείου Αιγαίου λουστεί στο φως του φεγγαριού, τα αινιγματικά του αρχαία μυστήρια θα ζωντανέψουν μπροστά σας.

Είστε έτοιμοι να μυηθείτε στον κόσμο της Σαμοθράκης; Έτοιμοι να ανακαλύψετε τι κρύβεται στο όρος Σάος; Στη Σαμοθράκη θα συναντήσετε δεκάδες ρέματα, που κατεβάζουν το νερό ορμητικά. Πυκνό δάσος, πλατάνια, μονοπάτια και… αμέτρητοι καταρράκτες, κρυμμένοι ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, σάς περιμένουν.

Ακολουθήστε τον ήχο του νερού που πέφτει, για να βρεθείτε σε ένα σκηνικό νεραϊδένιο: το νερό πέφτει και δημιουργεί μικρές λίμνες, που οι ντόπιοι ονομάζουν βάθρες. Δεν θα αντισταθείτε σε μία δροσερή, αναζωογονητική βουτιά.

Σαμοθρακη Τσομακος (10)

Σαμοθρακη Τσομακος (9)

Σαμοθρακη Τσομακος (8)

Σαμοθρακη Τσομακος (7)

Σαμοθρακη Τσομακος (6)

Σαμοθρακη Τσομακος (5)

Σαμοθρακη Τσομακος (3)

Σαμοθρακη Τσομακος (2)

Σαμοθρακη Τσομακος (1)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SUMMER 2018

Διαβάστε επίσης: