Κόσμος » Διαβάζει η βασίλισσα Ελισάβετ τις επιστολές απλών ανθρώπων;

Διαβάζει η βασίλισσα Ελισάβετ τις επιστολές απλών ανθρώπων;

Διαβάζει η βασίλισσα Ελισάβετ τις επιστολές απλών ανθρώπων;

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι λατρεύουν να γράφουν γράμματα στη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, αλλά ποιες είναι οι πιθανότητες η Αυτού Μεγαλειότης να απαντήσει;

Παρόλο που φαίνεται ότι η βασίλισσα σπάνια απαντά στα γράμματα του κοινού, η μονάρχης περνά ένα μεγάλο μέρος της ημέρας διαβάζοντας τις επιστολές του και η επίσημη βασιλική ιστοσελίδα αναφέρει πως δείχνει «έντονο ενδιαφέρον» στην ανάγνωση των επιστολών. Πολλές φορές υπαγορεύει την απάντησή της σε μία από τις βοηθούς της ή στους ιδιωτικούς της γραμματείες για να τη στείλουν εκ μέρους της.

Σύμφωνα με την Telegraph, η βασίλισσα λαμβάνει έως και 300 γράμματα την ημέρα, ένα εντυπωσιακό ποσό, μαζί προσκλήσεις αρχηγών κρατών και άλλων επίσημων από όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η αλληλογραφία της τακτοποιείται από το γραμματειακό της προσωπικό και πολλά από αυτά αποστέλλονται στη σωστή κυβερνητική υπηρεσία, αλλά η βασίλισσα διαβάζει μια σειρά επιστολών από το κοινό καθημερινά.

Ένα μέλος του κοινού που έχει λάβει προσωπική επιστολή από την βασίλισσα είναι ο 4χρονος Σάαν Ντουλάι, που έγραψε ένα γράμμα στην Αυτού Μεγαλειότητα και που περιγράφει την αγάπη του για τα άλογα, ενώ την κάλεσε να τον επισκεφθεί. Ο μικρός έλαβε μια απάντηση από μία εκ των βοηθών της, που έλεγε: «Αν και δεν μπορεί να δεχτεί την πρόσκληση να έρθει στο σπίτι σου για τσάι, λόγω του πολύ φορτωμένου χρονοδιαγράμματός της, η βασίλισσα χαίρεται ιδιαίτερα που την σκέφτεσαι και που σου αρέσουν κι εσένα τα άλογα» δήλωσε η μητέρα του Σάαν στο Woman and Home. «Το λατρεύει. Μου δίνει συνέχεια το γράμμα για να του το διαβάζω».

Ένα άλλο κοριτσάκι, η 5χρονη Λίντσεϊ, έλαβε επίσης μια επιστολή από την βασίλισσα όταν της έγραψε ζητώντας της να δανειστεί έναν κύκνο. Η αναπληρώτρια συντονίστρια του παλατιού, Τζένι Βάιν, απάντησε γράφοντας πως η βασίλισσα «χάρηκε που γνώρισε το ενδιαφέρον της για την ιθαγένεια των πτηνών μας» προσθέτοντας ένα φυλλάδιο για την επώαση του κύκνου. Η μητέρα της Λίντσεϊ δήλωσε στην Petersfield Post: «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι βρήκαν το χρόνο για να απαντήσουν σε ένα μικρό κοριτσάκι ηλικίας 5 ετών. Είναι εκστασιασμένη».

Αν λοιπόν θέλετε να γράψετε γράμμα στη βασίλισσα, σύμφωνα με την επίσημη βασιλική ιστοσελίδα, η επιστολή σας θα πρέπει να απευθύνεται στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, στη διεύθυνση SW1A 1AA και θα πρέπει το ύφος σας να είναι επίσημο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που ίνει τις ακόλουθες συμβουλές «Μπορείτε να ξεκινήσετε την επιστολή σας με το Madam και να την κλείσετε με τη φόρμα «Έχω την τιμή να είμαι, (το όνομά σας) ο ταπεινός και υπάκουος υπηρέτης σας» – αν και αυτό το τελευταίο δεν είναι υποχρεωτικό.

ΠΗΓΗ:

Διαβάστε επίσης: