Ταξίδια » Πόρος: Χαλάρωση και ηρεμία στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού (φωτ.)
ΤΑΞΙΔΙ

Πόρος: Χαλάρωση και ηρεμία στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού (φωτ.)

Πόρος: Χαλάρωση και ηρεμία στο μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού (φωτ.)

Γράφει η Φανή Δουρδούρα

Το μικρό νησάκι του Αργοσαρωνικού, ο Πόρος, με τις μαγευτικές παραλίες, τα γραφικά στενά, τα ομοιόμορφα σπίτια και τις ταβέρνες με το γευστικό ψάρι.

Ο Πόρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κοσμοπολίτικα νησιά, στο λιμάνι του θα δεις υπερπολυτελείς θαλαμηγούς, βρίσκεις μοναδικές παραλίες όπως το Μοναστήρι και το Λιμάνι της Αγάπης, ειδυλλιακό τοπίο και αμέτρητα μαγαζιά.

Η πιο κοντινή παραλία από το κέντρο του νησιού είναι το Κανάλι, μια οργανωμένη παραλία με άμμο και βότσαλα, στην οποία ο επισκέπτης πηγαίνει και με το λεωφορείο.

Το Ασκέλι είναι από τις πιο γνωστές παραλίες του Πόρου με καταπληκτικές ψαροταβέρνες και πεντακάθαρα νερά:

Πορος Ασκελι (2)

Πολύ κοντά στο Ασκέλι βρίσκεται και το Μοναστήρι μια παραλία κάτω από τα πεύκα, η οποία από γύρω είναι κλεισμένη με βράχια. Ιδανική για ηρεμία και χαλάρωση:

Πορος Μοναστηρι

Πορος Μοναστηρι 2

Πορος Μοναστηρι

Από την άλλη πλευρά του νησιού θα βρεις το μικρό Νεώριο μια μικρή παραλία που έχει θέα τον Πόρο και πιο κάτω το Λιμάνι της Αγάπης όπου κάνεις μπάνιο αγναντεύοντας τις βαρκούλες:

Πορος Νεωριο

Υπάρχουν ακόμη πολλές παραλίες όπως ο Ρωσικός Ναύσταθμος που είναι ιστορικό διατηρητέο μνημείο δίπλα στην παραλία και παίζει μεγάλο ρόλο στην παράδοση του Πόρου. Απέναντι από τον Πόρο είναι ο Γαλατάς, περιοχή της Πελοποννήσου, εκεί υπάρχει το μοναδικό Λεμονοδάσος με νερόμυλους και ανθισμένες λεμονιές που καταλήγει σε παραλίες που μπορείς να δεις το νησάκι Μπούρτζι.

Στο κέντρο του Πόρου έχει πολλές καφετέριες , ψαροταβέρνες , μπαρ . Στην κορυφή του νησιού δεσπόζει ένα ρολόι χτισμένο από το 1927 με μοναδική θέα. Στο ψηλότερο σημείο του νησιού βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, που μπορείς να δεις όλο το νησί, και αν ακολουθήσεις το μονοπάτι πίσω από το εκκλησάκι υπάρχει ένα ακόμη που βλέπει όλο το Αιγαίο.

Ο Πόρος είναι ένα νησί ιδανικό για χαλάρωση και ηρεμία αλλά και πολύ ρομαντικό.

Φωτογραφικό οδοιπορικό:

Πορος (2)

Πορος (3)

Πορος (4)

Πορος (5)

Πορος (6)

Πορος (7)

Πορος (10)

Πορος (11)

Πορος (13)

Πορος (15)

Πορος (16)

Πορος (1)

Διαβάστε επίσης: