Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Οι ξένοι τουρίστες «ψηφίζουν» παράλια Λάρισας
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 30% ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Οι ξένοι τουρίστες «ψηφίζουν» παράλια Λάρισας

Οι ξένοι τουρίστες «ψηφίζουν» παράλια Λάρισας

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Είναι φανατικοί και μάλιστα φαίνεται να έχουν αγαπήσει την περιοχή την οποία γνώρισαν για πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια. Ο λόγος γίνεται για τους ξένους τουρίστες οι οποίοι έρχονται ξανά και ξανά, κάθε χρόνο στα παράλια Λάρισας, καθώς αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών τους. Μιλάμε για τουρίστες κυρίως από την Πολωνία, τη Σερβία και την Λιθουανία.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες της περιοχής το 30% των ξένων τουριστών που σήμερα κάνουν τις διακοπές τους στα παράλια της Λάρισας έρχονται σχεδόν κάθε χρόνο και μάλιστα όπως υποστηρίζουν «είναι η καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή καθώς κάθε χρόνο φέρνουν και νέους φίλους μαζί τους».

Πως πήγε φέτος η σεζόν

Η φετινή σεζόν μετά την περυσινή που είχε τεράστια αύξηση αναφορικά με την έλευση ξένων τουριστών στην περιοχή, χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή. Η πληρότητα από το Μάιο στα καταλύματα έφτασε το 100% εκτός του Ιουλίου που λόγω κάποιων προβλημάτων με τα τσάρτερ δρομολόγια των αεροπλάνων έπεσε στο 90%. Αναμένεται οι τουρίστες να συνεχίσουν να κάνουν διακοπές στα παράλια έως και τον Οκτώβριο και με πληρότητες που θα αγγίζουν το 100% την ίδια ώρα που οι Έλληνες τουρίστες θα αποχωρούν από την περιοχή

Τι πρέπει να γίνει για να προσεγγίσουμε μεγαλύτερα… τουριστικά πορτοφόλια;

Όταν ρωτάς κάτι τέτοιο τους ανθρώπους του τουρισμού η απάντηση είναι αυθόρμητη και άμεση. «Χρειαζόμαστε πολλά ξενοδοχεία των 50-70 δωματίων που να σερβίρουν πρωινό και να έχουν καλές υπηρεσίες. Είναι κάτι που το ζητά η αγορά και δεν το έχουμε», λένε.

Οι μόνοι τουρίστες με λίγο πιο γεμάτα πορτοφόλια είναι αυτοί που κλείνουν μέσω Airbnb αλλά οι συγκεκριμένοι αποτελούν μόλις το 2-3% της συνολικής τουριστικής κίνησης στα παράλια.

Διαβάστε επίσης: