Θεσσαλία » Αναγνωρίστηκαν ένσημα σχολικών φυλάκων για τα έτη 2001-2006

Αναγνωρίστηκαν ένσημα σχολικών φυλάκων για τα έτη 2001-2006

Αναγνωρίστηκαν ένσημα σχολικών φυλάκων για τα έτη 2001-2006

Ένα θέμα που απασχολούσε εντόνως τους σχολικούς φύλακες καθώς αφορούσε στις συντάξεις τους, λύθηκε πρόσφατα με τον πλέον θετικό για τους ίδιους τρόπο. Συγκεκριμένα, μετά από πολλούς αγώνες από την πλευρά των ίδιων των σχολικών φυλάκων αναγνωρίστηκαν συνταξιοδοτικά τα έτη 2001 – 2006, δηλαδή 1800 ένσημα για τον κάθε σχολικό φύλακα.

Το παραπάνω αποτελούσε πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων, το οποίο ετίθετο από τους ίδιους σταθερά από την επαναπρόσληψή τους το 2015 και μετά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο σχολικός φύλακας κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, στο τελευταίο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων, προβλέφθηκε και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων για τα έτη 2001-2006 ως προς το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο ίδιος, ενώ εκκρεμεί το ζήτημα που αφορά σε κάποιους δήμους της χώρας, στους οποίους οι σχολικοί φύλακες δεν εργάζονται σε σχολεία, αλλά σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι με την επαναπρόσληψη δόθηκε η δυνατότητα στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να απασχολούν τους φύλακες σε άλλες υπηρεσίες, αντί των σχολείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: