Κόσμος » Ο Τραμπ έβαλε τέλος στα F-35 που προοριζόταν για την Τουρκία

Ο Τραμπ έβαλε τέλος στα F-35 που προοριζόταν για την Τουρκία

Ο Τραμπ έβαλε τέλος στα F-35 που προοριζόταν για την Τουρκία

Μπλόκο και… επίσημα! Από τη στρατιωτική βάση, Fort Drum, στη Νέα Υόρκη, και περιστοιχιζόμενος από στρατιώτες της 10ης Ορεινής Μεραρχίας, ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε, σήμερα Δευτέρα 13.08.2018, το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου ύψους 716,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την αναστολή της παράδοσης των stealth μαχητικών F-35 στην Τουρκία, την αποβολή της από το πρόγραμμα παραγωγής, αλλά και την επιβολή κυρώσεων για την αγορά των Ρωσικών S-400, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Η «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν», υπερψηφίστηκε από το Κογκρέσο με συντριπτική πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα.

Ο νόμος φέρει το όνομα του γερουσιαστή από την Αριζόνα που κρατήθηκε επί χρόνια αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και το τελευταίο διάστημα έχει επικρίνει κατ’ επανάληψη την πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

ΠΗΓΗ: