Αυτοκίνητο » Το μέλλον μας με τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας

Το μέλλον μας με τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας

Το μέλλον μας με τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας

Την εποχή που διανύουμε μπορούμε πλέον να μιλάμε για ‘πράσινη’ τεχνολογία και στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και για εναλλακτικές μορφές μετακίνησης με τα οχήματά μας. Επικρατεί λοιπόν η άποψη ότι στο άμεσο μέλλον το αυτοκίνητο θα είναι και αυτό όχι απλά ένα μέσο το οποίο μας βοηθάει να μετακινηθούμε αλλά και ένα τεχνολογικό αγαθό.

Βλέπουμε συνεχώς να γίνεται λόγος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για πρίζες, για μικρότερους και πιο αποδοτικούς κινητήρες, για νέα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, για σύνθετα υλικά που έχουν στόχο τη μείωση του βάρους του οχήματός μας, καθώς και εν γένει για εξωτικές τεχνολογίες που σκοπό έχουν να μειώσουν την εκπομπή ρύπων και να κάνουν τα αυτοκίνητα πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η μετάβαση προς τη νέα αυτή πραγματικότητα δε φαίνεται και τόσο εύκολη. Αρχικά, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε γνωστή γαλλική κατασκευαστική εταιρεία αυτοκινήτων, ταυτόχρονα με την άνοδο των πωλήσεων στα πιο ‘έξυπνα’ αυτοκίνητα έχουμε και τη σημαντική αύξηση στην αγορά της κατηγορίας των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, τα οποία θεωρούνται πιο οικογενειακά και καλύπτουν το μέσο άνθρωπο της εποχής μας ο οποίος έχει οικογένεια και χρειάζεται ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο. Τα τελευταία αυτοκίνητα ανήκουν στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων υψηλής όμως απόδοσης, τα οποία μπορούν να ξεπεράσουν και τους 200 ίππους. Χαρακτηριστικά, η ίδια εταιρεία αναφέρει ότι το 2017 οι πωλήσεις αυτών των μοντέλων αυτοκινήτων τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2012, το οποίο αποτέλεσε και τη χρονιά όπου η τεχνολογία των αυτοκινήτων έγινε αρκετά πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή, από δοκιμές που έχουν γίνει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία φαντάζουν ιδανικά και ό, τι καλύτερο εάν θέλεις να σεβαστείς το περιβάλλον, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα απαιτούν τη φόρτιση 10 ωρών πριν χρησιμοποιηθούν και η ταχύτητα η οποία ουσιαστικά ‘επιτρέπεται’ στους οδηγούς για εξοικονόμηση ενέργειας είναι τα 100-120 χλμ / ώρα. Παράλληλα, η ιδανική οδήγηση που προτείνεται προς το παρόν για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η αποφυγή υψομετρικών διαφορών, η απενεργοποίηση του κλιματισμού για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η αποφυγή αύξησης της ταχύτητάς τους. Το πάτημα του φρένου είναι αυτό που φαντάζει προς το παρόν ιδανικό. Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή οι στατιστικές δείχνουν ότι έως το 2020 θα κυκλοφορούν μόλις 2.500 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έως το 2030 ο αριθμός τους θα έχει φτάσει τα 15.000. Προς το παρόν λοιπόν είναι καλύτερα να κάνουμε λίγη υπομονή προκειμένου να αναπτυχθεί η τεχνολογία των αυτοκινήτων αυτών καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες ‘φιλοξενίας’ τους, ειδικά στη χώρα μας.

Βλέπουμε οπότε ότι όσο πιο κοντά είναι η τεχνολογία του μέλλοντος και στα αγαπημένα αυτοκίνητά μας, θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να τα αποκτήσουμε, έως ότου αυτή τελειοποιηθεί.

Άρθρο από Partshouse.gr

Διαβάστε επίσης: