Δήμοι Νομού » Δήμος Αγιάς » Πώς «τρέχουν» τα θέματα που απασχολούν την Πλατιά Άμμο
ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πώς «τρέχουν» τα θέματα που απασχολούν την Πλατιά Άμμο

Πώς «τρέχουν» τα θέματα που απασχολούν την Πλατιά Άμμο

Όλα τα θέματα που απασχολούν την περιοχή συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Νέου Οικισμού της Πλατιάς Άμμου Καρίτσας.

Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θανάση Δήμκο «για το οικιστικό και για την Πολεοδομία του οικισμού θα προχωρήσει ομαδικά με τις άλλες περιοχές, εφόσον εμείς δεν συμβάλουμε χρηματικά με το ευτελές ποσόν των 30 ευρώ ανά στρέμμα».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σε σχέση με τα θέματα που είχαν τεθεί, επισημάνθηκαν τα εξής:

·         «Για τον καθαρισμό του ρέματος που καταλήγει στην παραλία εκφράστηκε η διαβεβαίωση από το Δήμο Αγιάς, πως θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2018.

·         Στην παιδική χαρά δεν θα γίνει ανάπλαση, διότι κοστίζει τριάντα χιλιάδες ευρώ. Επισκευάσθηκαν όμως τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην παραλία οι τσιμεντοσωλήνες και τοποθετήθηκε μπετόν κάτω από τα τέσσερα παγκάκια.

·         Από τις δύο καμπίνες για να ξεντύνονται οι λουόμενοι γίνεται η μία με την φροντίδα του αντιδημάρχου, Γιώργου Γιάνναρου.

·         Για την καθίζηση του οδοστρώματος στη στροφή Αρβανιτάκη εγκρίθηκε μελέτη αξίας 60.000 ευρώ και προχωράει το έργο.

·         Για τη μεγάλη κατολίσθηση που έγινε κοντά στην παραλία είπανε πως θα γίνει καινούριο τοιχίο. Το έργο βγήκε σε δημοπρασία στα έκτακτα έργα για τις πλημμύρες (δύσκολος χειμώνας).

·         Για την αναστήλωση των βυζαντινών μνημείων υπάρχει η δέσμευση από το Δήμο να ανατεθεί η μελέτη σε μελετητή για την αναστήλωσή τους ξεχωριστά για το καθένα. Εν αναμονή απάντησης μετά την επικοινωνία με τον μελετητή. Το θέμα της ανέγερσης Ναού στον οικισμό, είναι καυτό. Θα πρέπει τώρα να πάρουμε μία απάντηση.

·         Έγινε μερική συντήρηση και καθαρισμός της βλάστησης του εσωτερικού δρόμου, στην γειτονιά που είναι από πάνω ακριβώς και που συνδέει τον περιφερειακό δρόμο με τη θάλασσα. Για τον άλλο εσωτερικό δρόμο που βρίσκεται κάτω από τα βυζαντινά μνημεία δεν έγινε καμία εργασία.

·         Καθαρίστηκε η άγρια βλάστηση του περιφερειακού δρόμου, από το Στόμιο ως την Πλατιά Άμμο. Χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας και έγινε ο καθαρισμός από το Δήμο Αγιάς, με την προσωπική επίβλεψη του Αντιδημάρχου Γιώργου Γιάνναρου.

·         Μπαζώθηκε πρόχειρα και επιστρώθηκε με αμμοχάλικο και χοντρές πέτρες, το σημείο του οδοστρώματος που έγινε η μεγάλη καθίζηση στις 24-2-2018.

·         Με δαπάνες του Συλλόγου καθαρίστηκε από τα χόρτα και την άγρια βλάστηση ο περιβάλλων χώρος των βυζαντινών μνημείων.

·         Όταν και όποτε χρειάσθηκε να αλλαχθούν οι καμένες λάμπες σε όλες τις κολόνες του οικισμού αλλάχθηκαν από τον αρμόδιο ηλεκτρολόγο με τη σύμφωνη γνώμη του Αντιδημάρχου Γιώργου Γιάνναρου».

Πλατια Αμμος (1)

Αιτήματα για την επόμενη χρονιά

Παράλληλα, στη γενική συνέλευση διατυπώθηκαν και τα αιτήματα για την χρονική περίοδο 2018 – 2019.

Αυτά είναι:

«Χαρακτηρισμός οδού που συνδέει την κοινότητα Καρίτσας με τον Β επαρχιακό δρόμο και την Πλατιά Άμμο. Από αγροτικός που είναι σήμερα, να ονομασθεί κοινοτικός με το όνομα οδός Καρίτσας.

Να ονομασθεί επίσημα ο εσωτερικός δρόμος που συνδέει τον περιφερειακό δρόμο με τα πρώτα σπίτια με την παραλία της Πλατιάς Άμμου σε οδό Λαρίσης.

Να ονομασθεί η πλατεία που δημιουργήθηκε στα βυζαντινά μνημεία σε πλατεία Κωνσταντινουπόλεως.

Να ονομασθεί η εσωτερική οδός που συνδέει την επαρχιακή οδό με τα βυζαντινά μνημεία και τον οικισμό που είναι κάτω από αυτά σε οδό Βυζαντίου.

Να ονομασθεί ο χώρος που βρίσκεται η παιδική χαρά σε πλατεία Κισσάβου.

Να καθαριστεί ο εσωτερικός δρόμος, κοντά στο ρέμα, από την άγρια βλάστηση».

Κλείνοντας εκφράστηκαν ευχαριστίες προς εκπροσώπους φορέων και ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και στη larissanet.

 

Διαβάστε επίσης: