Εκπαίδευση » Γαβρόγλου: Η επίσκεψη με έκανε πιο «πεισματάρη» στη συνένωση
«ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ»

Γαβρόγλου: Η επίσκεψη με έκανε πιο «πεισματάρη» στη συνένωση

Γαβρόγλου: Η επίσκεψη με έκανε πιο «πεισματάρη» στη συνένωση

Περισσότερο «πεισματάρης» -για την συνένωση ΤΕΙ Θεσσαλίας και πανεπιστημίου- έφυγε από την Λάρισα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο κ. Γαβρόγλου κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου  τόνισε με νόημα ότι «φεύγω πιο «πεισματάρης» για τη συνένωση. Τώρα πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το σχέδιο επί της ουσίας πραγματεύεται «το αύριο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μας ενδιαφέρει οι όποιες προτάσεις να καταλήξουν σε συναίνεση. Θέλουμε συναινέσεις στη στρατηγική. Το σημαντικό είναι με ποιους όρους ζητούμε αυτό το αύριο», σημείωσε. Όμως αναφερόμενος στις αντιδράσεις και σε όσους μιλούν για αυτονόμηση είπε με νόημα «δεν κάνουμε πράγματα με το ζόρι. Αν θέλουν να μείνουν μόνα τους τα ΤΕΙ ας μείνουν. Αλλά νομίζω ότι τελικά το σχέδιο θα προχωρήσει». Μάλιστα η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει και στο σχεδιασμό που υπάρχει στη Ευρώπη όπου με πρωτοβουλία Μακρόν από τα αξιόλογα Πανεπιστήμια της Γηραιάς Ηπείρου θα υπάρξουν 20 νέα πιο δυνατά Ιδρύματα με συνέργειες και συνεργασίες. «Δεν πρέπει να μείνουμε έξω από την νέα πραγματικότητα», σχολίασε ο υπουργός.

Για ακόμη μια φορά ξεκαθάρισε ότι τοπικά συμφέροντά δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον της τριτοβάθμιας Παιδείας. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας μεταφέρει τις δικές της αναπτυξιακές ανάγκες», ανέφερε. Δεν αναφέρθηκε στο τελικό κόστος των συνενώσεων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς όπως είπε αυτή η διαδικασία θα έχει πολλά στάδια

Γαβρόγλου 2

Μάλιστα τάχθηκε κατά της ίδρυσης Ιδιωτικών πανεπιστημίων τονίζοντας ότι τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τόνισε ότι η Κυβέρνηση σε αυτό το θέμα βρήκε ένα «χάος» αλλά θα έρθει νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το ζήτημα μέχρι το τέλος του έτους.

Τέλος αναφέρθηκε για το νομοσχέδιο που θα αφορά στις αλλαγές στην Τρίτη Λυκείου και θα αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο θα έρθει με το τέλος του θέρους και θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Διαβάστε επίσης: