Αθλητισμός » Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό ελληνικό δίδυμο στο επί κοντώ!

Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό ελληνικό δίδυμο στο επί κοντώ!

Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό ελληνικό δίδυμο στο επί κοντώ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την πρώτη θέση περνώντας με την 3η προσπάθεια τα 4.85μ, ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε τη 2η με άλμα στα 4.80μ σε έναν ιστορικό τελικό για την Ελλάδα – Εκτός τελικής 8άδας έμεινε η Ελένη Πόλακ με τρία άκυρα άλματα στα 4.30
Τρεις ελληνικές συμμετοχές σε τελικό αγωνίσματος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά Στεφανίδη, Κυριακόπουλου και Πόλακ είναι μεταξύ των 12 αθλητριών που θα διεκδικήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου μια θέση στο βάθρο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα είναι τα μεγάλα φαβορί με την τελευταία να έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 4.95, ωστόσο η Κατερίνα, που έχει το ρεκόρ αγώνων με το 4.81 που της είχε χαρίσει το χρυσό το 2016 στο Άμστερνταμ και θέλει να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια η οποία θα μπορέσει να υπερασπιστεί το Ευρωπαϊκό της στέμμα.

Η Νικόλ Κυριακόπουλου, η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (χάλκινο το 2012) θέλει να επιστρέψει στο βάθρο και έχει δείξει φέτος ότι είναι ικανή να το κάνει, ενώ η μικρή της παρέας η Ελένη Πόλακ, ήδη έχει κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση της στον τελικό και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του ιστορικού αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

-Η ΣΤεφανίδη σφραγίζει το χρυσό με πετυχημένο άλμα στα 4.85 και είναι νέο ρεκόρ αγώνων!

-Η Κυριακοπούλου αποτυγχάνει και στην 3η προσπάθεια και είναι οριστικά 2η, ενώ η Στεφανίδη είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

-Έριξε τον πήχη και η Στεφανίδη και πλέον έχουν από μία ακόμη προσπάθεια. Αν δεν αλλάξει κάτι, στην πρώτη θέση η Στεφανίδη και στη 2η η Κυριακοπούλου!

-Δεν τα καταφέρνει για 2η φορά στα 4.85 η Κυριακοπούλου, η οποία ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη φετινή επίδοση τα 4.72μ.!

-Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια για Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στα 4.85μ.

-Αποτυχημένες προσπάθειες από Μπράντσο, Σιντόρβα και η Ελλάδα για πρώτη φορά θα πάρει χρυσό και ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

-Περνάει η Κυριακοπούλου με την 2η, ενω η Σιντόροβα απέτυχε και στην 2η!

-Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια από Κυριακοπούλου, Σιντόροβα, Μπράντσο!

-Εκπληκτική η Στεφανίδη περνά με την πρώτη τα 4.80μ.!

-Στην 1η θέση η Στεφανίδη, 2η η Κυριακοπούλου (λόγω της μίας αποτυχημένης στα 4.55) και στην 3η θέση η Μπράντσο ενώ 4η είναι η Σιντόροβα που άφησε τα 4.75μ.

-Το πέρασε η Μπράντσο, αλλά με τις δύο αποτυχημένες είναι στην 3η θέση!

-Δύο αποτυχημένες προσπάθειες από την Μπράντσο στα 4.75μ. και αν δεν τα καταφέρει και στην 3η τότε δύο Ελληνίδες θα είναι 100% στο βάθρο!

-Κυριακοπούλου και Στεφανίδη περνούν με την πρώτη τα 4.75μ!!! Εκπληκτική εμφάνιση κι από τις δύο σπουδαίες Ελληνίδες αθλήτριες!

-Η Κυριακόπουλου είναι στην 1η θέση, η Σιντόρβα στη 2η, στην 3η η Μπράντσο και στην 4η η Στεφανίδη κι αυτές οι τέσσερις έχουν απομείνει στον τελικό!

-Η Σιντόροβα πέρασε με την 3η τα 4.70μ, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν Μπένγκστον και Ρομαρίν Γκιγιόν!

-Πλέον στο κάδρο μπαίνει και η τακτική των αθλητριών, ωστόσο η Κυριακοπούλου με το πετυχημένο άλμα στα 4.70μ έχει βάλει υποθήκη για μετάλλιο!

-Χαμένο το πρώτο άλμα της Μπένγκστον στο 4.70μ. όπως και της Σιντόροβα αλλά και της Ρομαρίν Γκιγιόν, ενώ Στεφανίδη και Μπράντσο δεν θα κάνουν προσπάθεια στα 4.70!

-Φοβερή η Κυριακοπούλου περνά με την πρώτη τα 4.70 και είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση!

-Πετυχημένες προσπάθειες από Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν, Χόλι Μπράντσο, Αντζέλικα Μπένγκστον στα 4.65 κι ο τελικός αρχίζει να παίρνει… φωτιά!

-Με την πρώτη περνά το ίδιο ύψος και η Κυριακοπούλου!

-Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.65μ και τα πέρασε με την πρώτη!

-Εξαιρετικό δεύτερο άλμα στα 4.55μ από την Νικόλ που συνεχίζει στα επόμενα ύψη!

-Η Κυριακόπουλου έριξε τον πήχη στα 4.55μ στην πρώτη της προσπάθεια.

-Πετυχημένη η προσπάθεια της Κυριακοπούλου στα 4.45μ.!

-Η Ελένη Πόλακ δεν θα είναι στην τελική 8άδα του αγώνα καθώς μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.30μ.. Ωστόσο την υπέρβαση την έκανε με την πρόκριση της στον τελικό και το μέλλον της ανήκει…

-Να σημειώσουμε ότι οι προβλέψεις των μετερεολόγων αναφέρουν μεγάλες πιθανότητες για ισχυρή καταιγίδα στο Βερολίνο σήμερα το βράδυ κι αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης: