Κόσμος » Δολοφονούσαν οδηγούς για να τους ληστέψουν!

Δολοφονούσαν οδηγούς για να τους ληστέψουν!

Δολοφονούσαν οδηγούς για να τους ληστέψουν!

Η συμμορία με την κωδική ονομασία GTA, διέπραξε τα στυγνά εγκλήματα σε δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας και στα περίχωρα το διάστημα 2012 – 2014. Ένα ακόμη μέλος της σπείρας δολοφόνων καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθέντες είχαν συστήσει ένοπλη ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν εξασκηθεί ειδικά στο να επιτίθενται σε ανυποψίαστους οδηγούς χωρίς να αφήνουν ίχνη.

Τα τέσσερα μέλη της συμμορίας κατηγορήθηκαν, επίσης, για δύο απόπειρες δολοφονίας, για διάπραξη ληστειών, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση εγγράφων. Οι καταδικασθέντες κατά την διάρκεια της δίκης παραδέχθηκαν την συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις, αλλά αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στις δολοφονίες.

Αρχικά, μετά τις πρώτες δολοφονίες οδηγών, υπήρξαν δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους δολοφόνους ως μέλη του “Ισλαμικού Κράτους” ή άλλων ισλαμικών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Ωστόσο στις 12 Νοεμβρίου 2014 ο εκπρόσωπος της ανακριτικής επιτροπής Βλαντίμιρ Μάρκιν ανακοίνωσε ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν ιδιοτελείς σκοπούς, καθώς έκλεβαν τα θύματά τους.

Στις 6 – 7 Νοεμβρίου του 2014 στην επικράτεια της Ρωσίας συνελήφθησαν εννέα πολίτες από το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν, μεταξύ των οποίων και οι εκτελεστές. Ακόμη πέντε μέλη της συμμορίας καταζητούνται, ενώ δύο συνελήφθησαν στο Τατζικιστάν και εκκρεμεί η έκδοσή τους στην Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: